lauantai 29. marraskuuta 2008

Töitä tekevälle

Viime elokuussa juuri ennen paluuta Suomeen, huomasin finlanda.ro sivustolla ilmotuksen, jossa haettiin suomenkielisiä työntekijöitä. Tai siis T huomasi, sillä ilmoitus oli romaniaksi, joten olisi varmasti mennyt ohi silmien, jos olisin ollut yksin koneen ääressä.. Oltiin jo pidempään mietitty, mistä ihmeestä voisin saada töitä kerta en puhu romaniaa enkä unkaria, ja vaikka ilmoituksessa ei kerrottu itse työstä oikeastaan mitään, oli se paras tähän asti keksimistämme mahdollisuuksista. T soitti ilmoituksessa olleeseen numeroon, josta selvisi, että työ on puhelintyötä suomeksi suomalaisille asiakkaille ja liittyy matkailuun. Asumme väärässä kaupungissa yrityksen toimintoja ajatellen, mutta koska suomi on äidinkieleni, valmistun matkailun restonomiksi ja olen ennenkin tehnyt puhelintyötä, he olivat kiinnostuneita kuulemaan minusta lisää. Suomenkielen taito oli ehdottomasti suurin syy, sillä meitä (natiiveja varsinkaan) ei täällä kovin montaa ole. Tosin ainakin yhdessä yliopistossa voi opiskella suomea. Palattuani Suomeen lähetin heille cv:n, jonka jälkeen ryhdyttiin järjestämään tapaamista, kunhan palaisin takaisin Romaniaan.

Tapaaminen järjestyi eiliseksi ja työ vaikuttaa sen verran hyvältä, että ensi viikolla olen menossa harjoittelemaan toiseen toimistoon ja sitä seuraavalla viikolla toiseen. Koska toinen toimisto on 160 km ja toinen 100 km päässä, varsinainen työ tapahtuu kotoa käsin netin ja nettipuheluiden välityksellä. Kyseessä on siis tiivistettynä matkavarauksien tekoa suomalaisille asiakkaille. Työsopimusta ei olla vielä allekirjoitettu, mutta ensi tai viimestään seuraavalla viikolla varmasti. Paperi on kuulemma romaniaksi, joten ajattelin tuoda sen kotiin käännettäväksi ihan kaiken varalta. Välillä tuntuu, ettei täällä voi olla tarpeeksi varovainen, mikä ei ole helppoa sinisilmäiselle suomalaistytölle.. Työ tehdään toimistoaikojen mukaan, eli ma-pe 9-17 ja viikonloput vapaat. Kelpaa! Palkka vaikuttaa olevan paikalliseen tasoon nähden hyvä, ja työnantajat olivat todella reilun oloisia ja sanoivatkin, että haluavat, että työntekijä viihtyy ja tuntee, että saa ansaitsemansa korvauksen työstään. Mainittakoon, että täällä ei ole vastaavia palkkataulukoita, kun Suomessa vaan palkka sovitaan tapauskohtaisesti, joskin minimipalkka on määrätty. Itse olen vaan niin äärettömän huono vaatimaan mitään, niin olisi helpompi, jos palkan voisi katsoa suoraan taulukosta. Muutenkin paikallinen hinta- ja palkkataso ei ole vielä ihan selvillä, joten turvaudun T:n ja muiden apuun. Uskoisin, että saadaan sovittua kaikille sopiva summa..

Kaiken kaikkiaan innolla ja vähän jännityksellä odotan seuraavia viikkoja. Uusi työ, yksinolo uusissa kaupungeissa ja ero T:stä heti, kun päästiin vihdoin olemaan yhdessä.. Toisaalta aikaisempiin kuukausien eroihin verrattuna 4 yötä ei ole mitään, sillä viikonlopuiksi pääsen tulemaan kotiin, ja uuteen kotimaahan tutustuminen on aina paikallaan, joten päällimmäisenä tunteena on into uuden oppimisesta!

Ai niin, kävin tänään kampaajalla vuoden ja 3 kk tauon jälkeen. Tauko ei ollut suunniteltu, käynti vaan unohtui hiusten kasvatuksen ja kaiken muun ohessa ja sitä paitsi, jos täällä maksaa 12e meidän molempien hiusten leikkuista, niin ei huvita ihmeemmin pistää kolminkertaista summaa Suomessa pelkkiin omiin hiuksiin. Malli on samankaltainen kuin ennen, erona se, että kaikki kammottavassa kunnossa olleet latvat on poissa ja hiukset tuntuu ja näyttää taas terveeltä. Tykkään!

3 kommenttia:

ColibriDreams kirjoitti...

Hienoa, että työ löytyi noin nopeasti ja kuulostaa vielä hyvältä. Tuossa suhteessa olet todella onnekas, koska vieraassa maassa ei työn löytyminen ole aina helppoa. Eli onneksi olkoon!

MaaMaa kirjoitti...

Upeata että työsaralla heti paistaa aurinko! Toivottavasti saat tuon duunin ja muutenkin suttaantuu mukavasti.

Jaana kirjoitti...

Kiitoksia molemmille! Olen kieltämättä itsekin yllättynyt, miten nopeasti kaikki järjestyi :)