sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Yllätys radiosta

Kävimme eilen hankkimassa T:n mummolle parkettia Ambientista, joka siis on rakennus-, sisustus- yms. liike. (Tai no paikalla ei sinänsä ole väliä, radio kun on sama kaikkialla.) Muiden valitessa parkettia lähdin tutkimaan muita osastoja ja etsimään kynttilöitä. Että muuten voikin olla vaikeaa normaalien mielellään hajustamattomien kynttilöiden ostaminen! Edes hipersuperjättimarketissa ei ole yhden yhtä kynttilää tai sitten en vaan löytänyt oikeaa hyllyä. No kynttilät jäivät tälläkin kertaa saamatta, kun kuulin etäisesti tutulta kuulostavaa laulua radiosta. Ensin yksi sana, sitten toinen ja lopulta ymmärsin koko lauseen. Siirryin kaiuttimen viereen kuuntelemaan ja totta se oli, radiosta kuului suomenkielinen laulu! Kyseessä oli miehen laulama poppikappale, jota en ollut koskaan ennen kuullut. Oli pakko äänittää todistusaineistoa kännykällä ja juosta kertomaan asiasta T:lle. Yllätys oli valtava, ja näytin varmaan naurettavalta, kun intoilin kaiuttimen vieressä. Loituman Ievan polkkaa lukuunottamatta en todellakaan ole ennen kuullut tai nähnyt mitään suomeksi laulettua, puhuttua, kirjoitettua.. Kotona google kertoi, että kyseessä oli Hausmyllyn uudempaa tuotantoa oleva Miss maailma. Kaikista maailman bändeistä täällä soitettiin Hausmyllyä! Kerrassaan outoa, en voi muuta sanoa.. Harmi, kun en tiedä radioasemaa tai sitä miksi ihmeessä kyseinen kappale soi, voihan olla, että kyseessä oli joku Suomi-spesiaali.. Tai no siltikin, Hausmylly?!

3 kommenttia:

ColibriDreams kirjoitti...

Hassu juttu tuo Hausmylly.

Täältäkään ei meinaa hajustamattomia kynttilöitä löytää. Kaikenlaisia kauniita käsintehtyjäkin kynttilöitä löytyy, mutta aina pitää olla joku ihme tuoksu. Täytyykin taas mennä torille, josta olen hajustamattomia versioita löytänyt, supermarketeistakaan kun ei ole tässä apua.

Tarja van Veldhoven kirjoitti...

hausmyllyä. mitä :D

hollannissa en oo kyllä vielä kertaakaan törmännyt suomenkieliseen lauluun radiossa. tosin en kyl kuuntele radiota paljookaan, mutta eipä sieltä varmaan suomalaista musaa tuliskaan ;)

Jaana kirjoitti...

ColibriDreams: Ärsyttäviä nuo kaikki hajut, mutta ei auta kai kun tottua. Huomenna Itsenäisyyspäivän kunniaksi palaa vaniljan tuoksuinen (kerman)valkea ja meren tuoksuinen (vaalean)sininen kynttilä.. Ajatus on tärkein, eikö?! :)

Tarja: Joo, en todella odottanut kuulevani täällä suomalaista laulua saati tuolta bändiltä. Yllättävän hyvältä se esittäjästään huolimatta kuulosti, voi tosin johtua ihan silkasta yllätyksestä/järkytyksestä :D