lauantai 24. tammikuuta 2009

Eläimellistä menoa

Käytiin tänään viettämässä sadepäivää paikallisessa eläintarhassa, joka kuulemma on Romanian suurin. Alueeltaan tuo olikin ihan iso, mutta eläimiä ei ollut paljoa, jos vaikka Korkeasaareen vertaa. Apinat, kissaeläimet, karhut, sudet, matelijat ja linnut löytyi kuitenkin.

Ennakkoon olin erittäin ennakkoluuloinen paikkaa kohtaan ja olin varma, että näen jotain, josta en pidä. Esimerkiksi Budapestin eläintarhasta, joka muutoin oli mukava paikka, jäi huono maku, kun näin kaksi jääkarhua betoni"häkissä" 30 asteen lämpötilassa. Ei siis todellakaan edes lähellä lajin oikeaa elinympäristöä.


Eläintarha oli kuitenkin siisti ja vaikutti, että eläimistä pidetään oikeasti huolta. Toki rakennukset, häkit ja aitaukset ovat pääosin vanhoja ja kuluneita, kuten esimerkiksi tuo ylläoleva laamojan talli, sekä osittain myös minun mielestäni liian pieniä. En tiedä, mitä asiasta oikeasti tietävä sanoisi.. Eläintarha on juuri saanut rahoitusta EU:lta ja lupauksien mukaan 3 vuoden päästä alue on kaksi kertaa suurempi ja eläimiä enemmän. Puhetta on ollut jopa elefanteista ja kirahveista.

Apinatalon puu. Vähän vihreyttä sateesta harmaaseen päivään.

Lähisukulaisemme kerjää popcornia. Ei annettu, mutta syöttäminen on ilmeisen yleistä. En usko, että tuo muuten osaisi kättään meille ojentaa.

Apinat sekä eksoottiset kissaeläimet, tiikereitä lukuunottamatta, oli talven ajaksi otettu sisään kylmyyttä pakoon, mutta kissataloon oli pääsy kielletty, joten kurkimme likaisten ikkunoiden läpi. Heillä oli lounashetki menossa ja huomasimme myös, että toiselle leijonapariskunnalle on tulossa perheenlisäystä. Naaraan koosta päätellen ei kestä enää kauaa ennen kuin pääsen katsomaan pikkujellonia!

Eläinten kuninkaan lounashetki. Nam.

Näin lähellä karhua en ole ollut koskaan ennen. Onneksi oli metallia välissä..

Loppuhuipennuksena eläintarhan uusimmat tulokkaat, wallabit.

Pahoittelut kuvien onnettomasta laadusta. En halunnut käyttää salamaa, ja valo ei riittänyt tämän tarkempiin kuviin.


2 kommenttia:

Amma kirjoitti...

Hyvin niistä selvää sai, kuvista! Pikkujellonia ootellessa :)

Eläintarhat on kyllä kivoja, itellä olis haaveena päästä tänä vuonna piiitkästä aikaa vaikka Korkeasaareen ihmettelemään =)

Jaana kirjoitti...

Amy, no hyvä, että eläimistä sai selvän. Ei mennyt karhut ja apinat sekaisin ;) Itse en ole mikään suuri eläintarhojen ystävä, mutta kivahan tuo oli käydä katsomassa, kun kerta omassa kaupungissa sellainen on.