keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Posti on jo käsitelty, siirrytään pankkiin..

Minulla on kaksi suomalaista pankkitiliä ja nyt myös kaksi romanialaista pankkitiliä kahdessa eri pankissa. Ensimmäisen romanialaisen avasin (avaaminen kävi helposti, kun tiesin, kuka virkailijoista puhuu englantia jo ennakkoon) heti tänne saavuttuani, kun kuvittelin (eli minulle oli kerrottu), että tarvitsen sitä oleskelulupaa varten. En tarvinnut, mutta ajattelin, että tiliä tarvitaan kuitenkin, joten olkoon. Tämä siis ennen kuin sain tietää, että palkanmaksamisen helpottamiseksi minulla tulisi olla tili samassa pankissa kuin työnantajalla. Täällä verkkopankki ei todella ole yhtä yleinen kuin Suomessa ja se maksaa paljon! Työnantajat käyttävät jotain verkkopankin kaltaista järjestelmää, jonka avulla he voivat maksaa laskut nopeasti ja helposti, mutta vain saman pankin sisällä. Siispä menin pari viikkoa sitten avaamaan toisen tilin toiseen pankkin. Löysin englannin taitoisen pankkivirkailijan ja sain tilin avattua. Tilasin jopa Visa Electron-kortin, jonka voisin hakea viikon kuluttua. Viikko kului ja menin hakemaan korttiani. Sitä ei ollut, koska en ollut täyttänyt tarvittavia papereita. Tämä oli siis tuon avuliaan, englannin taitoisen virkailijan selitys. Vaikka paperit olivatkin romaniaksi, kuvittelen tietäväni mitä teen, kun ruksaan paperiin Visa Electron, ja kun virkalija esittelee minulle eri toimintojen hinnaston. No joo, täytin sitten uudet paperit ja odottelin jälleen viikon. Tänään kipaisin äkkiä töiden jälkeen pankille korttiani hakemaan. Sen myös sain. Mutta.. siinä lukee Janna, ja arvatkaa huomasinko sen vasta kotona. Kannattaisi ehkä tarkastaa kortti, kun sen saa, ja olevinaan sen tekstin ja kortin ulkoasun vilkaisinkin,mutta enpä sitten tuota huomannut.. Muut nimet ovat ihan oikein. Tuosta huolimatta tein tänään ruokaostokset uudella kortilla. Tietääkö kukaan, haittaako yhden kirjaimen kirjoitusvirhe? Pitää varmaan käydä taas pankilla.. Huoh.

Toisen tilin lopetan, kunhan ehdin. Pankkeja täällä on muuten joka paikassa, parhaimmillaan useita vierekkäin ja kilometrin päässä seuraava saman pankin konttori ja ne muut. En tiedä, mitä rahaa niissä liikutellaan, kun keskimääräinen romanialainen ei ihmeitä ylimääräistä tienaa..

8 kommenttia:

Athelas kirjoitti...

Kuvassa on Adolf Hitler vauvana ;).

Kiitos haasteesta, vastaan kunhan kerkiän.

-S- kirjoitti...

Haasteeseesi on vastattu :D

Kazza kirjoitti...

Ohhoh, muistan myös noiden pankkitilien, puhelinyhtiöiden sun muiden kanssa sähläämisen. :P Imee kyllä hyvin energiat ja usein virastot tekevät virheitä, joiden takia saat juoksennella rakennuksesta toiseen useammankin kerran. Rasittavaa. Erityisen rasittavaa on oleskelulupien ja viisumien hakeminen, en tiedä onko sinulla ollut asioiden kanssa ongelmia, mutta itsellä oli, lähinnä Lontoon toimiston kanssa, kukaan ei siellä tuntunut tietävän mistään mitään... aaargh!!

Jaana kirjoitti...

Athelas ja -S-, tulen lukemaan vastauksenne ;)

Kazza, täällä oleskelulupa heltisi yllättävän helposti, kuten tuolla aikaisemmin kirjoitinkin. Johtuu varmasti EUsta. Mutta kuinka pankki ja etenkin posti voivat olla niin vaikeita! En ymmärrä..

Marja-Leena kirjoitti...

Harmillista, että tuli sitten vastaan vielä tuo painovirhepaholainen kaikem muun kestämisen jälkeen.

Jaana kirjoitti...

Marja-Leena, no niinpä. Vielä tänään en saanut aikaiseksi hoitaa asiaa. Ehkä sitten huomenna tai ensi viikolla.. Toisaalta ei tuo kortin käyttöä estä, ainakaan niin kauan kun ostokset ovat pieniä eikä tarvitse näyttää henkkareita..

MaaMaa kirjoitti...

Kannattaa varmaan käydä pankissa pyytämässä uus kortti missä nimi oikein, niin ei tule sitten mitään hämminkiä siitä. Harmillisia tommoset pankkien tunaroinnit, ei luulis olevan kovin vaikeeta kopioida nimet oikein lomakkeista ja henkkareiden kopioista....
Mutta niin se on tääläkin vaikeeta. Mun nimi on aina kirjoitettu väärin, vaikka kuinka isolla ja selvästi kirjoitan itse nimeni tietysti oikein. Kai ne sitten luulee tietävänsä paremmin, miten mun nimi kirjoitetaan... :D

Jaana kirjoitti...

Maamaa, tarkoitus on ensi viikolla mennä käymään pankissa. En vaan jaksaisi vääntää tätäkin asiaa vaikeimman kautta, kun jo kortin saaminen oli vaikeaa. Mutta kuten sanoit, parempi välttää hämminkiä. Täällä yleisin nimi, jolla mua kutsutaan esim töissä on juurikin tuo Janna, tupla-a on ilmeisesti liian vaikea ymmärtää :D