keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Randomeita

Elikkäs sain ihka ensimmäisen haasteen, juhuu! Ei tarvinnut varastaa tätäkin.. Kiitoksia Kiwi-maahan Kazzalle!

Ensimmäisen virallinen osuus: 1) Link to the person who tagged you. 2) Post the rules on your blog. 3) Write six random things about yourself. 4) Tag six people at the end of your post and link to them. 5) Let each person know they've been tagged and leave a comment on their blog. 6) Let the tagger know when your entry is up.

Sitten mennään..

1. Olen ollut partiossa 9-vuotiaasta 15-vuotiaaksi. Ensin siis laumassa, sitten vartiossa ja lopulta ohjattiin kaverin kanssa omaa vartiota. Jos en väärin muista 5-8 nelos-, vitosluokkalaista poikaa. Mitkä jutut niillä olikaan! Mutta hauskaa oli. Lisäksi osallistuin parissakin eri porukassa partiotaitokisoihin, joista tuloksena lukuisia piirinmestaruuksia sekä SM-hopea. Kisat olivat koko harrastuksen paras asia! 15 ikävuoden kieppeillä kiinnostus tosin lakkasi ja siirtyi muihin asioihin..

2. Rakastan herkkuja. Karkkia, suklaata, keksejä, kakkua, pullaa... Tänne vaan kaikki, kyllä kelpaa! Joskin välillä on pakko rajoittaa, ettei mene ihan liiallisuuksiin. Onneksi Romanian karkkivalikoima kalpenee suomalaisen rinnalla.

3. Minulla on napakoru ja tatuointi. Lävistys on kulkenut mukana jo vajaan 7 vuotta, tatuointi noin 2. Kummankaan olemassa oloa en aina edes muista. Haaveilin tatuoinnista teini-ikäisestä asti ja pari vuotta sitten veronpalautusrahoilla kävin viimein hakkauttamassa pienen perhosen (omaperäistä...) alaselkään. Kiinnostusta uusiin kuviin olisi, mutta tällä kertaa haluan jonkin oikeasti henkilökohtaisen kuvan/tekstin. Ehkä sitten jos/kun on lapsia teen niinkuin eräät julkkikset..

4. Olen huono ajamaan autoa taaksepäin. Eteenpäin matka onnistuu mainiosti, mutta auta armias, jos täytyy peruuttaa parkkiruutuun tai johonkin muuten ahtaaseen paikkaan. Jos en etuperin pääse, niin etsin minkä tahansa muun keinon kuin peruuttamisen. Kun tilaa on paljon, peruuttamisessakaan ei ole ongelmaa, joskaan en ole vieläkään tajunnut sivupeilien ideaa peruuttamisessa. Kaistanvaihdoissa ne toimivat mainiosti. Meinasin reputtaa inssinkin, kun viiden kerrankaan jälkeen en onnistunut saamaan autoa perä edellä vinoruutuun. Onneksi (?) muutoin ajelu meni hyvin, ja sain kortin ensimmäisellä yrityksellä. Peruutustaito (ja niiden sivupeilien käyttö) täytyisi oikeasti opetella, koska täällä taskuparkkeeraus olisi tarpeen melkein joka parkkeeraus kerralla. Vielä aiheeseen liittyen haaveilen VW New Beetlestä kukkapurkkeineen.

5. Pienenä yksi lempparisarjoistani tv:ssä oli, kuinka ollakaan, Kauniit ja Rohkeat. Katsoin 1990-luvun alkupuolella jokaisen jakson. Olisiko ollut 1993 tai 1994, kun Carolinea näytellyt Joanna Johnson (oli pakko etsiä Googlesta, enää en sentään muista) kävi Joensuun Eharilla. Rautakaupassa siis. Mentiin kavereiden ja jonkun meistä äidin kanssa katsomaan. Kyllä oli pienet tytöt ihmeissään.. Tämä oli sitä aikaa, kun koko ajan joku sarjan näyttelijöistä oli Suomessa käymässä.

6. En ole erityisemmin kotitalousihminen. Tiskaus ja pyykinpesu sujuu ilman ongelmia. Kokkaus ja siivous silloin tällöin, molemmat voivat jopa olla ihan kivaakin, kun sille päälle satun. Silitä en koskaan mitään, paitsi kauluspaitoja, jos joudun sellaista esim. töissä käyttämään. Yleensä kotona on suhteellisen hallittu kaaos, joka järjestetään kuntoon kertahyökkäyksellä, jolloin teen KAIKEN, ettei muina aikoina tarvitse.

Oliskohan ne nyt sitten siinä.. En tiedä tarkalleen, ketkä tähän ovat vastanneet, mutta laitetaan eteenpäin Nazelle, -S-:lle, Juanitalle, Athelakselle, Pupucelle ja Colibridreams:lle.

Lisäys: Muokkailin vähän, kun oli niin hankala lukea yhteenpötköön kirjoitettuna. Ja tuossapa myös tuo selässä asustava tyyppi..

5 kommenttia:

-S- kirjoitti...

Heippa Jaana ja kiitos meemistä :D Mulla on aivan sama ongelma tuon taaksepäin ajamisen kanssa. Faija opetti aikoinaan mua ajamaan ja pyysi mua peruuttamaan, mutta varomaan autoja. Noh, varoin autoja, mutta menin lumipenkkaa päin. Faijan ensimmäinen ajo-opetustunti meni siis autoa työntäessä, hih.

juanita kirjoitti...

kiitos haasteesta! vastailen siihen heti, kun keksin mitä nuo kuusi randomia olisivat.. kauniit ja rohkeat -paljastus oli ihan paras, ah muistan tuon ajan kuin eilisen päivän ;) niin ja beetle kelpaisi kyllä minullekin, kukkapurkeilla tai ilman!

Jaana kirjoitti...

-S-, minä kävin suosiolla autokoulun, luulen ettei isällä olisi riittänyt hermot minun opettamiseksi ja minulla hänen opetettavaksi :D Silti perustaidon hankinta jäi puolitiehen..

Juanita, vaikea niitä oli yhtäkkiä keksiä, olisi varmaan pitänyt myös pitää pieni harkinta-aika ennen kirjoittamista.. Nykyisin en oikein edes pysty katsomaan Kauniita ja Rohkeita, mutta oli aika jolloin se oli lähes parasta maailmassa ;)

Kazza kirjoitti...

Hehe, hauskoja seikkoja. :) Taaksepäin ajaminen on todellakin vaikea juttu! Itse en vieläkään osaa tehdä kunnollista taskuparkkeerausta, siinä menee yleensä puoli tuntia juntittaessa ees takaisin. :D

Jaana kirjoitti...

Kazza, hassua että löysit näinkin vanhan postauksen :D En edelleenkään osaa ajaa taaksepäin..