keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Saunassa

Kävin tänään saunassa työkavereiden A ja G kanssa. Kyseessä oli 4 tähden hotellin Spa-osaston sauna. 4 tähdestä ei kyllä saunan osalta voinut puhua, vaikka Harvian termostaatti ja Sawon kiuas saivat olon tuntumaan melkein kotoisalta. Vähemmän kotoisaa oli se, että saunan lämpötila oli maksimissaan 70 astetta, ja vaikka kuinka heitimme löylyä, se vaan laski. Olivat sitten ilmeisesti sammuttaneet sen, kenties jonkin sortin aikakatkaisimella, eikä osattu kytkeä sitä uudelleen päälle. Myös tukkeutunut suihkun viemäri ja pukeutumis/vilvoittelutilan puute heikensivät kokemusta huomattavasti. Onneksi seura oli kuitenkin hyvää, ja kyllähän tuokin saunominen paremman puutteessa menee. Seuraavalla kerralla mennään kyllä johonkin muualle.

8 kommenttia:

juanita kirjoitti...

wou, 70 astetta! minulla on vieläkin kokeilematta lähijumppalan "sauna", jossa lämpötila näyttää tasaisen varmaa +45 astetta ;)

MaaMaa kirjoitti...

taallakin saunoissa maximi lampotila on aina 70, yleensa reilusti alle. Eika vetta loylyn heittoon. Ja istutaan uikkarit paalla ja usein myos pyyhe ymparilla, koska alastomuus ei tod. ole OK ;D

Sauna ei ole kylla Sauna missaan muualla kuin Suomessa, ainakaan siis tuollaiset yleiset/julkiset saunat.

...mutta kai huono sauna on joskus parempi kuin ei saunaa ollenkaan :)

Jaana kirjoitti...

Juanita, eihän tuota voi edes saunaksi voi kutsua! :D Meidän testaamaa saunaa nimitettiin suomalaiseksi saunaksi (sauna finlandeze), joten ennakko-odotukset olivat tämän vuoksi korkealla. Tosin "suomalainen sauna" taitaa olla nimitys saunalle kuin saunalle täällä..

MaaMaa, tässä saunassa oli oikein puinen kiulu ja kauha löylyn heittoa varten ;) Täälläkin yleisissä saunoissa ja paikallisten kesken bikinit/pyyhe on varmasti jokaisella, mutta koska sauna oli meille kolmelle varattu, oltiin vain bikinien alaosat päällä. Puolihäveliäitä siis, sillä molemmat saunakavereista ovat asuneet Suomessa ja tietävät sikäläisen saunakulttuurin, mutta alastomuus on silti outoa. Ja todellakin, huonokin sauna voittaa saunattomuuden :D

Vendaval kirjoitti...

Heippa! Sinulle olisi haaste blogissani :)

ColibriDreams kirjoitti...

Oi, sauna! Harmi, että tuo oli noin surkea, mutta ehkä vielä parempikin löytyy. Täällä on kai jossain kuntosaleilla, mutta en ole käynyt, kun kuntosalikortit olisivat niin kalliita. Ja jotenkin tuntuu, että pettymys siellä kuitenkin odottaisi.
Kolumbialainen ystäväni totesi nähneensä jossain moottoritien varressa myynnissä saunoja, mutta ilmeisesti kupolimainen muoto kuulosti aika hämärältä.

Pave kirjoitti...

Moikka,
harmi etten huomannut aikaisemmin, että olit käymässä Clujissa. Olisi ollut mukava treffata ja olisin tiennyt paremman saunankin. :)

Iuliuksen kuntosalin/uimahallin sauna on ensiluokkainen! Lämpöäkin saa riittävästi jos sattuu yksin osumaan paikalla, että kehtaa heittää löylyä. Aika usein saakin saunoa yksin. Saunan oven ulkopuolella on hurjat varoitukset saunomisen vaaroista, mutta mukavalta se joka tapauksessa tuntuu.

Susadim kirjoitti...

Minusta saunominen on parasta ja mukavinta mökillä, muualla ei oikein edes hotsita saunaan mennä. Olihan se kiva,että pääsit johonkin etäisesti saunalta tuntuvaan paikkaan :)

Jaana kirjoitti...

Vendaval, haaste vastaanotettu ja suoritetaan piakkoin :) Kiitos!

ColibriDreams, muita saunoja löytyy varmasti. Tuokin sauna oli erillinen koppi huoneessa, ei siis oma huoneensa. Mutta kupolin muotoinen sauna kuulostaa kieltämättä kummalta :D

Pave, olisin voinut tietysti ottaa yhteyttä jo aikaisemmin mutta kiireessä unohtui.. Ensi kerralla todennäköisesti maaliskuun aikana sitten! :) Tarkotatko siis Iulius Mallin kuntosalin saunaa? Se olisi ihan toimiston lähellä, erittäin hyvä tietää seuraavaa kertaa varten. Kiitos vinkistä!

Susadim, oikea sauna on tosiaan puulämmitteinen ja järven rannalla :) Mutta sähkösaunakin on ihan jees, jos muuta ei ole tarjolla ja tosiaan kyllä tämä nytkin kokeiltu saunan puutetta paikkasi.