perjantai 9. tammikuuta 2009

Ystävämme Wikipedia kertoo..

Työviikko takana, ja tapan aikaa ennen kuin lähden pubille norkoilemaan. Siispä oiva ajantappaja, joka löytyy monestakin blogista (minä nappasin tämän Tarjalta):

Wikipedia-meemi


Mene suomenkielisen Wikipedian etusivulle ja vastaa kysymyksiin klikkaamalla vasemmassa valikossa olevaa "satunnainen artikkeli" -kohtaa.


01. Mitä pelkäät?
Amstettenia, joka on kaupunki Itävällassa Ala-Itävallan osavaltiossa. -- Huhtikuussa 2008 Itävallan poliisi paljasti paikallisen Josef Fritzlin pitäneen vuodesta 1984 saakka tytärtään Elisabethia seksiorjana kellarissaan.

Tuota miestä, jos ei sentään koko kaupunkia, sietääkin pelätä. Tulee inhon puistatuksia jo pelkästä nimestä..

02. Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Balkanabat
in, on Balkanin maakunnan pääkaupunki Turkmenistanin länsiosassa Keski-Aasiassa.

Pala Turkmenistania on aina hyödyksi.

03. Mitä haluaisit häälahjaksi?
Sydneyn, joka on Australian suurin kaupunki.

Jep, tämän tahdon (vink vink, kaikki sukulaiset ja tuttavat) ja voisinpa melkein mennä naimisiinkin ihan vaan Sydneyn saadakseni.. Jos koko kaupungin ostaminen on mahdotonta, lentoliput sinne kelpaa myös.

04. Mitä palvot?
Turuhania, joka on Jenisein vasen sivujoki Krasnojarskin aluepiirissä Siperiassa. Joen pituus on 639 km.

Siperian joet ne vaan on mahtavia, etenkin vasemmat sivujoet.

05. Salainen fetissisi?
Kampa eli pekten eli viuhkalisäke on erityisesti lintujen ja matelijoiden silmän verkkokalvon sisäpinnalla oleva elin tai rakenne.

Kamman kun saisi..

06. Mistä näet unta ensi yönä?
John Wheeleristä (9. heinäkuuta 1911 Jacksonville, Florida – 13. huhtikuuta 2008 Hightstown, New Jersey), joka oli yhdysvaltalainen teoreettisen fysiikan professori Princetonin yliopistosta. Hän käytti ensimmäisenä termejä musta aukko, informaatiofysiikka, madonreikä, kvanttivaahto sekä monimaailma.

Harmi, kun Wikipedia ei tarjoa hänestä kuvaa, ja voi olla, etten ensi yönä tunnista häntä, kun tuo aihepiiri on niin yleinen unissani muutenkin.

07. Mitä ostaisit jos sinulla olisi varaa?
Bill Nelsonin (s. 29. syyskuuta 1942), joka on yhdysvaltalainen astronautti, lakimies ja demokraattisen puolueen poliitikko. Hän oli mukana Columbian lennolla STS-61-C tammikuussa 1986.

Paljonkohan Bill maksaa..? Oma astronautti olisi kieltämättä kiva.

08. Mistä aiheesta kirjoittaisit kirjan?
Claes Edvin Johanssonista (4. marraskuuta 1884 – 9. maaliskuuta 1949), joka oli ruotsalainen kreikkalais-roomalaisen tyylin painija.

Entisajan painijat kiinnostaa laajaa lukijakuntaa..

09. Mitä keräilet?
Gunnar Gustav Holmqvistia (18. kesäkuuta 1894 Helsinki - 6. joulukuuta 1964), joka oli suomalainen jääkärimajuri.

Huomio kaikki, joilla on Gunnaria, tarjoan hyvin hyväkuntoisista osista!

10. Mihin paras muistosi liittyy?
Ghadamésiin, joka on keitaalla sijaitseva kaupunki Libyan länsiosassa, noin 550 kilometriä Tripolista lounaaseen. Sitä kutsutaan myös erämaan helmeksi ja sen vanha kaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde

Mikä loma se olikaan!

11. Turhin tietämäsi asia?
Kalevi Jäntin palkinto, joka on Kalevi Jäntin rahaston vuosittain nuorille kirjailijoille myöntämä kirjallisuuspalkinto, jonka suuruus on 14 700 € (2005).

Mitä sitä kirjailijoita tukemaan, pah. Ainakaan, jos palkintoa ei luovuteta minulle.

12. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten?
Noemasta (kreik. νόημα: "merkitys", "mieli", "tarkoitus"; "ilmaisun mieli"; monikossa: noemata), joka on fenomenologiassa intentionaalisen aktin merkitysrakenne, mentaalinen vastine skeemalle.

Jep jep.

13. Minkä aiheen parissa tulet työskentelemään/työskentelet ammatissasi?
Angela Michelle Littlen (s. 22. heinäkuuta 1972 Albertville, Alabama), joka on yhdysvaltalainen malli ja näyttelijä, joka on esiintynyt muun muassa American Pie Presents: Band Camp, Rush Hour 2 ja Pomon tytär elokuvissa. Little oli "Playboy's Playmate of the Month" elokuussa 1998 ja hän on esiintynyt useissa Playboyn videoissa.

Monialainen ammatti.

14. Mikä saa sinut aina nauramaan?
Kimmo Paavali Kinnunen (s. 31. maaliskuuta 1968 Äänekoski), joka on suomalainen entinen keihäänheittäjä ja kaksinkertainen MM-mitalisti.

Mikä huvittava mies ja ne viikset!

15. Entä itkemään?
Hayes Pondin kahakka, joka käytiin Amerikan alkuperäiskansoihin kuuluvan lumbeeheimon ja Ku Klux Klanin välillä Maxtonissa, Pohjois-Carolinassa 18. tammikuuta 1958.

Suvaitsemattomuus on surullista.

16. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka näit herätessäsi?
Myyrämies (oikealta nimeltään Harvey Rupert Elder), joka on Marvel-kustantamon luoma superroisto.

Superroistoja makuuhuone täynnä..

17. Mitä sinulla on taskussasi?
Mikko Blomqvist (s. 1990), joka on suomalainen uimari, joka edustaa ÅSK:n uintiklubia. Hän voitti vuonna 2008 Suomen Mestaruuskilpailuissa Espoonlahdessa kultaa 400 metrin sekauinnissa sekä sijoittui pronssille 200 metrin selkäuinnissa.

Ei huono taskuasuja, opettaiskohan hän minut uimaan..

18. Mikä voisi korvata sinut ilman, että kukaan huomaisi?
Harri Andersson, joka on suomalainen professori. Hän on toiminut Turun yliopiston kulttuurimaantieteen professorina vuodesta 2001 lähtien. Andersson toimii myös yliopiston vararehtorina viisivuotiskaudella 2004–2009.

Kyllä vähintään professori ja yliopiston vararehtori tarvitseekin olla minut korvatakseen.

19. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi?
Onkalo, joka on Posivan rakenteilla oleva ydinjätteen loppusijoituksen tutkimustila, josta on tarkoitus louhia ydinjätteen loppusijoitusluolasto Eurajoen Olkiluotoon. Onkalo sijaitsee Olkiluodon ydinvoimalaitosalueella ja sen rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa 2004. Valmistuessaan Onkalon suurin syvyys on 520 metriä.

Fiksu tyttö jo pienenä.

20. Mitä sinulla on piilossa yöpöytäsi laatikossa?
M/S Götaland, joka on junalautta / autolautta, joka liikennöi Ruotsin Trelleborgin ja Saksan Travemünden välillä.

Minulla on iso yöpöytä ja vielä suurempi laatikko.

21. Mitä rakastat eniten maailmassa?
Latvian rautatieliikennettä, jonka matkustajaliikenne on keskittynyt Riikan ympärille, jossa ajetaan lähiliikennettä DR1A-dieselmoottorijunilla ja ER2 sähkömoottorijunilla. Maan sisäistä kaukoliikennettä on vain Riikasta ja Väinänlinnaan, Liepajaan ja Ventspilsin. Ulkomaanliikennettä on Moskovaan, Pietariiin, Vilnaan, Homeliin, Baranavitšyyn, Rezekneeen ja Simferopoliin.

Oih!

22. Mistä aiheesta tekisit kappaleen Euroviisuihin?
August Heißmeyerista (11. tammikuuta 1897 Gellersen – 16. tammikuuta 1979 Schwäbisch Hall), joka oli saksalainen SS-Obergruppenführer ja Waffen-SS:n kenraali.

Lähihistorian havinaa ja vakavuutta niihinkin kilpailuhin. Näitä kauheuksia ei saa unohtaa.

23. Mitä näet tällä hetkellä ikkunastasi?
Heinäkasvit (Poaceae, aikaisemmin myös Graminaceae), joka on yksisirkkaisten luokkaan kuuluva kasviheimo. Heimoon kuuluu noin 600 sukua ja 10 000 lajia. Arviolta 20 % maapallon kasvillisuuspinnasta on heinien peittämää. Heinäkasvit on taloudellisesti tärkein kasviheimo.

Ei näy kuin heinikkoa heinikon perään..

24. Mikä sinä todella olet?
Taloustutkimus Oy, joka on suomalainen markkinointitutkimusyritys. Se on perustettu vuonna 1971. Taloustutkimus on tunnettu puolueiden kannatusmittauksista, joita se tekee sekä poliittisille puolueille että tiedotusvälineille. Lisäksi se laatii yritysten käyttöön tarkoitettuja omnibus- ja telebus -mielipidetutkimuksia.

Minäpä se juuri olen puolueiden kannatusmittauten takana. Ette varmasti tienneet!

2 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Hihi, tää olikin hupaisa. Vois tehdä joskus ittekin, kunhan löytää aikaa... Tuon muotoiluun menee varmaan hetki.

Jaana kirjoitti...

Tee ihmeessä, Stazzy! On vielä hupaisampaa tehdä itse kuin lukea muiden tekeleitä ;)