tiistai 18. marraskuuta 2008

Mitä milloinkin

Maamaan ja muidenkin blogeissa olen nähnyt alla olevan meemin. (Osaako joku muuten selittää sanan meemi alkuperää? En ymmärrä..)

KYMMENEN VUOTTA SITTEN 1998:
- Aloitin yläasteen. Olin ikäisekseni pitkä koko ala-asteen mutta yläasteella kasvuni taantui ja muut huristivat ohi. Kaveripiiri laajeni, kun muiden kylien koulujen oppilaat tulivat kaikki samalle yläasteelle. Aloitin myös suhtkoht säännöllisen meikkaamisen ja kärsin iho-ongelmista, jotka alkoivat viidennellä luokalla ja jatkuivat lukioon asti. Mokomat näppylät!
- Aloimme kavereiden kanssa pyöriä naapurikaupungin kaduilla iltaisin, joskin tässä vaiheessa olin erittäin kiltti tyttö. Myös kotibileet alkoivat.
- Vihasin liikuntaa. Onneksi en vihaa enää.

VIISI VUOTTA SITTEN 2003:
- Täytin 18 vuotta! Siten kävin myös ensimmäistä kertaa baareissa. Olin ollut melko kiltti teini siihen mennessä, joten jätin suosiolla kokeilematta väärennetyillä papereilla baareissa käymisen.
- Olin lukiossa, keväällä kakkosella ja syksyllä alkoi abi-vuosi. Kirjoitin syksyn kirjoituksissa äidinkielen, matematiikan ja pitkän ruotsin. Meni vaihtelevasti eikä onneksi tarvinnut uusia seuraavana keväänä.
- Toukokuussa kävin lukion leirikoulumatkalla Italian Cattolicassa, josta käsin kiersimme San Marinon, Venetsian, Firenzen ja myös muita kohteita. Oli hurjan hauskaa!

KOLME VUOTTA SITTEN 2005:
- Täytin 20 vuotta ja vietimme samoihin aikoihin syntyneiden neljän kaverin kanssa 100-vuotissynttärit (5x20v.) Itse juhlista en muista juurikaan mitään..
- Olin jo muuttanut omilleni ja aloitin toisen vuoden ammattikorkeakoulussa. Opiskelijaelämä oli villiä, enkä ollut enää niin kiltti.
- Matkarintamalla tapahtui Kroatian reissu niin ikään toukokuussa. Kyseessä oli opintomatka, jonka aikana seilasimme Dalmatian rannikkoa viidestä maasta tulleiden opiskelijoiden kanssa, kuuntelimme luentoja ja tutustuimme satamakaupunkeihin ja toisiimme. Aivan mahtava reissu! Olin vähällä aloittaa etäsuhteen reissulla tapaamani Saksassa asuvan bulgarialaisen pojan kanssa, mutta silloin asia ei tuntunut vielä oikealta. Mikähän veto noissa Itä-Euroopan miehissä on..

TÄHÄN ASTI TÄNÄ VUONNA 2008:
- Muutin keväällä pois Jyväskylästä saatuani opinnot opinnäytetyötä vaille valmiiksi. Ehdin asua siellä lähes 4 vuotta ja lähtö oli haikea. Onneksi lähes kaikki kaveritkin olivat poistuneet jo aiemmin tai samaan aikaan, joten paikka ei enää olisi ollut sama kuitenkaan.
- Asuin kesän poikaystäväni luona Romaniassa. Kesän aikana remontoimme asuntoamme, muutimme sinne, opettelimme asumaan yhdessä, reissasimme, kävimme festareilla, hän teki töitä ja minä autoin parhaani mukaan. Oli kuuma ja Suomen sateisiin ei ollut erityisemmin ikävä.
- Tein opinnäytetyötämme kevään ja syksyn. Kesällä ei jaksanut ahertaa. Kaiken kaikkiaan suurien muutosten vuosi ja jatkuu vaan..

EILEN:
- Olin Veljen luona kylässä ja sanoin ainakin omalta osaltani itkuiset heiheit.
- Kävin koululla viimeistä kertaa ja palautin opinnäytetyön ja suoritin muut asiaan kuuluvat toimenpiteet.
- Nuokuin junassa matkalla takaisin vanhempien luo. Ai, että vihaankaan kiskobusseja!

TÄNÄÄN:
- Olen päivittänyt viikonlopun aikaiset uutiset, blogien tapahtumat ja katsonut netti-tv:tä.
- Täytin Kelan tädin (heikolla) avustuksella Suomesta muutto -lomakkeen. Kaikki paperityöt pitäisi olla nyt hoidettu muuttoa ajatellen Suomen osalta, perillä odottaa sama rumba.
- Olen ollut vuorotellen innostunut ja ahdistunut lähestyvästä lähdöstä. Olen myös ajatellut tavaralistan tekemistä (mukaan-ehkä-ei).

HUOMENNA:
- Tapaan yhden ainoista täällä asuvista kavereista.
- Teen em. listan.
- Käyn apteekissa ja ehkä Mummon luona ja vien hänelle aiemmin mainitsemani villasukat. Voi tosin olla, että Mummon luona vierailu jää torstaille.

ENSI VUONNA 2009:
- Asun edelleen Romaniassa, ja elämä on asettunut uomiinsa. Minulla on töitä, poikaystävän (pitäisi edelleen keksiä, millä nimellä hän täällä esiintyy) bisnekset sujuvat toivottavasti menestyksekkäästi, ja opin entistä enemmän sekä unkaria että romaniaa sekä alueen tapoja ja kulttuuria.
- Sisko ja hänen perheensä tulevat vierailulle, ja tapaan myös vaihdossa olevaa Veljeäni jossain päin Itä-Eurooppaa.
- Käyn Suomessa ainakin kesällä ja jouluna. Mikä ettei, vaikka useamminkin, jos vaan aikaa ja rahaa liikenee.

Olipa vaikea muistaa, mitä teki 10 vuotta sitten! Muut olivat paljon helpompia.

5 kommenttia:

Amma kirjoitti...

Mie kanssa muistan kun tuo kiersi joitain aikoja sitten sähköpostissa, piti käydä ihan urakalla laskemaan omaa ikää ja vuosia, että muistaisi mitä sitä on tullut tehtyä aikoja sitten :)

MaaMaa kirjoitti...

Nuorena 10vuoteen mahtuu hurjasti tapahtumia ja muutoksia ja kasvamista ja kehittymistä. Oli kiva lukea sun "katsaus" :)
Oot just sen ikäinen, että viimeset 10 vuotta olet kasvanut aikuiseksi ja paitsi meiningit ja elinympäristö, niin myös oma-itse on muuttunut paljon. (vrt kasvupyrähdykset ja teininäpyt yms... :D)

Mikä on muuttopäivä? Ootko joulun Romaniassa?

Jaana kirjoitti...

Joo, elämä on kieltämättä muuttunut viimeisen 10 vuoden aikana. Silloin olin kuitenkin ihan lapsi vielä. Jännä oli yrittää muistella, mitä silloin teki ja ajatteli.. :)

Mun muutto sujuu monessa osassa: vanhempien luota lähden huomenna Helsinkiin, sieltä ensi maanantaina Budapestiin ja tiistaina lennän sitten Budapestista tulevaan kotiin. Joulu sujuu ensimmäistä kertaa ulkomailla, ei ole oikein rahaa tai aikaa eikä oikeen viitsikään heti lähteä matkaamaan takaisin Suomeen. Varmasti tulee olemaan haikeaa, mutta on myös mielenkiintoista nähdä uusia joulunviettotapoja :)

Stazzy kirjoitti...

Vai että muitakin puolijyväskyläläisiä ulkosuomalaisia...

Mä en ole edes yrittänyt tehdä tätä meemiä, olisi karmeaa muistella teiniaikoja :D

Jaana kirjoitti...

Hei vaan Stazzy, huomaan näköjään kommenttisi tosi ajoissa.. Jyväskylä Suomen Ateena, tai jotain sinnepäin.. ;) Kiva kaupunki joka tapauksessa ja jos Suomeen olisin jäänyt, saattaisin edelleen asua siellä.