perjantai 10. huhtikuuta 2009

Pääsiäinen, joka ei vielä ainakaan tunnu pääsiäiseltä

Hyvää Pääsiäistä!

Täällä Pitkäperjantai on ihan normaali työpäivä, joten olen töissä. Puheluita ei onneksi ole ollut tähän mennessä kuin yksi, mutta sähköposteja olisi kasa vastattavana.. Ihanaa vaihtelua silti viimeaikaiseen kiireeseen verrattuna. Ehdin jopa kirjoittaa tätä!

Pääsiäissuunnitelmia meillä ei ole tai ainakaan minulle ei ole niistä kerrottu.. Toisaalta täällä juhlapäiviä ovat vain sunnuntai ja maanantai, joten ei pääsiäinen ole oikein edes vielä alkanut. Ai niin, maanantaina täytyy varustautua sadetakilla, sillä silloin pojat suihkivat hajuvettä tai tätä tarkoitusta varten myytävää hajustettua "Pääsiäisvettä" tyttöjen päälle. En oikein ole vielä tajunnut, mitä se kuvastaa tai mistä perinne on lähtöisin. Mielenkiinnolla odotan kuitenkin..

Lisää Pääsiäisjuttuja myöhemmin.. Nyt ei tule mitään muuta mieleen.

4 kommenttia:

Bisquits kirjoitti...

Vesi symboloi hedelmällisyyttä: kun naisen päälle ripotellaan hajuvettä, hänestä tulee hedelmällinen. Siitä hyvästä naisen tulee antaa miehelle jokin palkkio (ihan totta!), kuten vaikkapa snapsi alkoholia. :-) Sama perinne on Unkarissakin ja olen viettänyt monet pääsiäiset noissa puuhissa.

Jaana kirjoitti...

Bisquits, niinpäs olikin.. Kiitos! Silloin Unkarissa minäkin tuohon perinteeseen tutustuin teoriassa, mutta käytännössä kukaan vaihtaripojista ei meitä suihkinut, kun paikalliset pojat oli kotikodeissaan Pääsiäisen vietossa. Ehkä siis tänä vuonna joudun/saan kokea tämänkin perinteen.. Täälläkin voi muuten olla, että kyseessä on vain unkarilaisten tapa. Varaan siis palinkat ja viinit maanantaiksi valmiiksi! ;)

ColibriDreams kirjoitti...

Täällä on perinteenä kastella muita ihan kunnolla pääsiäislauantaina, en tiedä, onko siinä jokin sama ajatus. En tosin ole ikinä joutunut kastelun kohteeksi, ei kai poikaystävä uskalla ;-) Tänä vuonna olin vielä kipeäkin ja kaupungin vettä on viime päivät säännöstelty, joten ei ollut tälläkään kertaa pelkoa kastumisesta.

Jaana kirjoitti...

ColibriDreams, kastellaanko siellä kaikkia vai vaan naisia? Ikävää olisi kyllä kokonaan kastua, veden ripsaukset tai hajuveden suihkaisut ei paljon häiritse.