torstai 21. toukokuuta 2009

Budapest!

Aaaargghh!! Olin jo kirjoittanut pitkät pätkät, kun mun kone meni ja sammui ihan ilman syytä ja tietekin myös kadotti kaiken kirjoitetun. Yritetään uudestaan.. (Se teki sen sitten vielä uudestaankin. Oiskohan ukkonen ollut syynä, kun nyt seuraavana päivänä vaikuttaa toimivan taas..)

Budapestin reissu oli mahtava! Kiitos Äidille seurasta, oli ihana nähdä pitkästä aikaa!

Asuttiin Andrassy Ut:n ja Deak Ter:n lähistöllä, joten ympäriinsä liikkuminen oli erittäin helppoa. Myös kämppä oli erittäin kiva. Suurehko yksiö, josta löytyi kaikki tarpeellinen.

Kaksi vuotta sitten, kun olin vaihdossa ja sain Suomen vieraita, asuttiin tässä rakennuksessa. Tämän kertaista asuntoa voi käydä katsomassa vaikka täältä.

Ainut miinus oli, että asunnon modeemi oli viety huoltoon, joten pelkäsin jo, että olin raahannut läppärin turhaan. Onneksi vuokrausfirman erittäin avulias ja mukava työntekijä toi meille oman "mokkulansa", joten saatiin katsottua Euroviisut ja tarkasteltua aikatauluja ja sähköposteja. Onnea Norjan pojalle! Hienoa, että kisat voittaa oikeasti muussakin kuin pepunpyörityksessä lahjakas esiintyjä, vaikka kappale sinänsä ei ollutkaan erityinen.

Koska ollaan kumpikin käyty Budapestissä aikaisemminkin, jätettiin "pakolliset" turistikohteet suosiolla välistä ja keskityttiin nauttimaan olosta ja vapaasta. Kierreltiin, katseltiin, syötiin, juotiin ja käytiin ostoksilla. Siinä tärkeimmät.Kuulin näistä kengistä Bisquits:lta. Pysäyttävä paikka.


Kylpylä jäi välistä, kun päätettiinkin lähteä tutustumaan lähiseutuihin ja Szentendren kaupunkiin. Kaupungin keskusta on rakennettu 1700-1800 -luvuilla ja pikkukujia löytyi paljon. Oli kiva nähdä myös Tonavaa enemmän luonnonmukaisena kuin Budapestin kohdalla.Kaupunki oli kieltämättä nopeasti nähty, mutta onneksi matka Hev-junalla ei kestänyt kuin 40 minuuttia suuntaansa.

Budapestin kohteita olivat kauppahalli, josta löytyi gulyas cremea sekä paprikajauhetta. Pääsen kokeilemaan, mitä T:n gulyas-kokkailuista on jäänyt mieleen, kunhan menen Suomeen. Suomen matka onkin itseasiassa tasan 4 viikon päästä! Käytiin myös Margit-saarella käveleksimässä ja syömässä jätskiä. Syöminen olikin meidän viikonlopun teema, sillä kun nähtiin toisemme, todettiin kumpikin, kuinka paljon toinen oli laihtunut sitten viime näkemän. Päätettiin sitten pitää herkku- ja lihotusviikonloppu..


Tästä eräs esimerkki ovat Gerbeaudin kakkuset. Turistipaikka pahimmasta päästä, mutta kokemisen arvoinen kuitenkin.Kotiinpaluu oli pitkä ainakin minun osalta, lähes 10 tuntia junassa. Onneksi olin ostanut lukemista ja Äiti kantanut Suomesta karkkia, joten matka meni yllättävänkin nopeasti.

Maisemia aika tarkalleen Unkarin ja Romanian rajalta.

Vastassa oli tietenkin T ja yllättävän siisti koti, johon sain selityksen, että T:n äiti oli käynyt meillä siivoamassa. Kaunis ajatus, sillä muuten olisin todennäköisesti joutunut ensitöikseni tiskaamaan puhtaita astioita, jotta saan edes jotain syödäkseni.. Ainut mikä ärsyttää on, etten tiennyt T:n vanhemmilla olevan avainta meille ja nyt tuntuu, että he voivat milloin vain tulla ihan ilmoittamatta. Vaikka asunto onkin heidän omistamansa, aion todellakin sanoa mielipiteeni, jos tällainen toistuu. Lisäksi en löydä tavaroitani mistään. Keittiö on järjestelty osin uudestaan, samoin kuin meidän pienet sekalaiset tavarakasat esimerkiksi mikron päältä sekä eteisen pöydältä olivat mystisesti kadonneet. Mistä nyt osaan etsiä sekalaisia pikkutavaroita?!

5 kommenttia:

juanita kirjoitti...

budapest on yksi kauniimmista kaupungeista, joissa oon koskaan käynyt, ja hauskalta näyttää kuvien pikkukaupunki. siellä päin olisi kiva matkailla enemmänkin. :)

Bisquits kirjoitti...

Kiitos linkkauksesta, eikös ollutkin pysäyttävä paikka? Huomaan kuvista, että kenkiin oli laitettu nyt kukkia. Pari viikkoa sitten niitä ei vielä ollut.

Jaana kirjoitti...

Juanita, voisin muuttaa tältä istumalta Budapestiin, sen verran siellä olosta nautin jokaisella kerralla. Tervetuloa itään matkailemaan! :)

Bisquits, nuo kengät ja niiden tarina pistää todellakin ajattelemaan. Kiitos, kun kirjoitit paikasta blogissasi! Olisi muuten jäänyt käymättä, kun en tuosta aikaisemmin tiennyt.
Kukat olivat suhteellisen tuoreita, mutta syytä niihin en tiedä. Voi olla, että siellä ollut vastikään joku muistotilaisuus tai vastaava..

Johanna kirjoitti...

Budapest on kyllä varmaan paras paikka viettää lihotusviikonloppu :D Kaikki siellä käyneet bloggarit täyttävät aina bloginsa ihan mielettömillä herkkukuvilla. Mäkin haluun tarvita lihotusviikonlopun :D

Jaana kirjoitti...

Johanna, herkkuja Budapestistä kyllä löytyy, ja lomallahan saa ihan luvan kanssa syödä juuri sitä mitä huvittaa :D