keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Uusia tuulia ja aukinaisten ovien etsimistä

Kävipä sitten niin, että viikonloppuna sain lopulta tarpeekseni työstäni ja irtisanoin itseni maanantaina. En sen syvemmin halua eritellä syitä tympääntymiseen ja lopulta irtisanomiseen, mutta mainitaan, että työ ja mun etiikan taju, omatunto, moraali jne. ei käyneet yksiin. Tämän kuun loppuun on vielä sopimus jäljellä (10 työpäivää), ja sen jälkeisestä työelämästä ei hajuakaan. Kuten olen asiasta kysyneille sanonut, en tiedä oliko päätös hyvä vai huono, mutta oikea se oli ainakin. Jos sydän sekä järki sanoo, ettei pysty niin silloin ei pysty. No järki tosin huomautteli myös kylmästä ja pitkästä talvesta, mutta..

Nyt siis työnhaku ja niiden avonaisten ovien etsiminen on entistä ajankohtaisempaa. Tällä hetkellä kartoittelen tilannetta ja aloitan cv- ja hakurumban sitten ensi kuun alussa. Muutama idea on jo, mutta ne on ihan pikkuriikkisiä ja erittäin epävarmoja vielä. Tiedän todellakin, että maan taloustilanne, mun kielitaidottomuus ja ulkomaalaisuus ei ole avuksi mutta jotain on löydyttävä. Ilmoittelen tilanteen kehittymisestä.

Niin ja ilmoittauduin romanian kielikurssille ja nyt on kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että kurssi toteutuu. Mun lisäksi tarvittaisiin 9 muuta..

Asiaan millään lailla liittymättä haikaroita (ja romanialaista sähkökytkentää). Tulkaa äkkiä takaisin ja tuokaa kevät mukananne!

Edit. Ettei vaan jää epäselväksi, mitään laitonta en ole tehnyt enkä ikikuunapäivänä tekisi. Työ ei vaan sopinut minulle.

Edit2. Kävin tänään kielikoululla ja nyt meitä on 7 ilmoittautunutta, eli 3 lisää ja kurssi järjestetään. Koululla olivat jo melko varmoja, että nuo 3 ilmoittautuvat vielä, oli kuulemma ollut muitakin kiinnostuneita meidän 7 lisäksi. Jes!

10 kommenttia:

Amma kirjoitti...

Toivottavasti kurssi toteutuu!

Susadim kirjoitti...

Minä kutsun sitä rohkeudeksi, kun lopettaa työt syystä tai toisesta vaikkei tulevaisuudesta olekaan tietoa. Elämä kyllä kantaa ja antaa jotain uutta.

juanita kirjoitti...

rohkea päätös, mutta varmasti oikea, sillä onhan sillä iso merkitys elämänlaatuun, jos ei viihdy työssään tai jos työ on ristiriidassa omien arvojen jne. kanssa.

tsemppiä työnhakuun!!

Jaana kirjoitti...

Kiitos kaikille! Tahdon myös uskoa, että elämä kantaa ja se avonainen ovi löytyy :)

Nina kirjoitti...

Rohkea valinta! Ja todella hienoa, jos olet voinut sanoa itsesi irti tyosta, josta et pida! Useinhan ovat raha-asiat niin tiukilla ihmisilla, ettei pysty tekemaan tuota ratkaisua, vaikka kuinka tympisi ja se on todella inhottavaa :-(

Oikein paljon tsemppia tulevaisuuteen! Kylla sielta jotain kivaa sulle loytyy :-)

MaaMaa kirjoitti...

Oikeat päätökset on aina hyviä :) Joskus on pakko ottaa riskejä. Paikoillaan jynnääminen sellaisessa, missä ei viihdy, ei välttämättä anna tilaa uusille mahdollisuuksille.

Pidän peukkuja lujaa, että kielikurssi toteutuu. Ja jos jostain syystä ei toteudu, niin sitten kokeile itse-opiskelua. On tärkeää, että opit asuinmaan kieltä.

Tsemppiä!!

Bisquits kirjoitti...

Jos sydämessä tuntuu oikealta, silloin pitää tehdä juuri niin kuin se sanoo. :-) Olen itsekin ollut sellaisessa tilanteessa, että oli tehtävä vastaavanlaisia ratkaisuja, enkä kyllä pidemmän päälle ole katunut. Aika näyttää varmasti sinullekin, että ratkaisu oli pitkällä tähtäimellä oikea!

Jaana kirjoitti...

Ihana kuulla positiivisia kommentteja! Kiitos! :) Rahatilanne ei ole mikään erikoisen hyvä, mutta sen verran kuitenkin sukanvarressa, että hetken selviän (ja selvitään), vaikka työtä ei löytyisikään niin nopeasti kun toivoisin. Onneksi on myös vanhemmat, jotka lupasivat tarvittaessa auttaa. En kyllä heiltä mielelläni pyydä, mutta hyvä tietää kuitenkin, että on mahdollisuus, jos tulee tiukka paikka..

Kazza kirjoitti...

Sinä teit saman päätöksen kuin minä kuukausi sitten! :) Good on you! Tiedän kyllä millaista on lähteä huonosta työpaikasta, itse en mennyt irtisanomiseni jälkeen takaisin, hommasin lääkärin todistuksen ja sain jäädä sen avulla kotiin irtisanomisajaksi. Oli sen verran hirveä tilanne töissä, etten olisi voinut mitenkään jäädä sinne vielä kahdeksi viikoksi. :P

Onnea työnhakuun! Sitä minäkin täällä olen harrastanut jo kuukausi tolkulla. :P

Jaana kirjoitti...

Kazza, samoin onnea työnhakuun! Tiesin kyllä, että irtisanoit itsesi, mutta en tiennyt, että sullakin syynä oli työpaikan kamaluus.. Eihän tämä helppo tilanne ole, mutta kyllä me vielä töitä löydetään! :)