keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Heipähei taasen!

Täällä ollaan edelleen ihan hengissä.. Kaikki on siis hyvin, ei tarvitse olla kavereiden huolissaan.. On vaan normaali elämä vienyt mennessään ja koneella tullut istuttua töiden jälkeen vähemmän. Ja nyt on jo kalenterin mukaan syksy, aika todellakin lentää! Kuukaudessa on ehtinyt sattua ja tapahtua vaikka jos mitä ja yritän nyt muistella tärkeimpiä..

Uusin ja tärkein uutinen ensiksi: joulu Suomessa. Varattiin siis eilen liput ja saan tällä kertaa T:nkin mukaan. En valitettavasti saanut ihan niitä lentoja, jotka oisin halunnut kun lomat ei ihan onnistuneet mun oman suunnitelman mukaan. Ollaan nyt vain vajaa viikko Suomessa mutta onneksi edes sen verran ja kuitenkin ne tärkeimmät päivät osuu tuolle ajalle. Enää 15 viikkoa ja 6 päivää jäljellä.. Lippujen hommaaminen olikin sitten oma tarinansa, johon sisältyy pankista toiseen juoksemista syynä Wizzairin käsittämätön tapa veloittaa yhdestä korttiveloituksesta 5 euroa per henkilö per lento, eli meiltä olisi ollut yhteensä 20 euroa, juu ei, sekä Suomen tilin verkkopankissa säätämistä, kun TravelPartner ei hyväksynytkään Visa Electronia ja Suomen Visaa en tahtoisi käyttää kun sille tilille ei tule rahaa.. No loppu hyvin, kaikki hyvin ja liput taskussa.

Olen myös aloittanut työnhaun, koska tämä nykyinen homma tympii ja pahasti. Vielä ei ole tärpännyt mutta olenkin vasta ihan urakan alkutaipaleilla. Paikallisia kieliä osaamattomana kun en ole mikään ykköskandidaatti ja tällä hetkellä etsinkin hommia, joissa voi käyttää suomea tai joissa se on ainakin eduksi. Myöskään se, ettei asuta Bukarestissa tai edes Cluj- Napocassa, ei ainakaan auta asiaa.

Mitäs muuta.. Äsken mielessä oli vielä useampia ilmoittamisen arvoisia asioita ja nyt ne unohtui..

Ai niin, olen ajanut ensimmäisen ja toisenkin kerran kaupungin ulkopuolella. Tämä on suuri uutinen sen vuoksi, kun vielä jokin aika sitten vannoin, että noille teille en lähde itseäni tappamaan, mutta erään kerran oli vähän niinkuin pakko ja toisen kerran se ei ollutkaan niin kamalaa. Tavaksi en ota, mutta jos sitä silloin tällöin voisi..

Yksi syy blogin hiljaisuuteen on myös se, että asuttiin lähes kaksi viikkoa kahta kotia, kun T:n vanhemmat oli lomamatkalla ja meidän piti vahtia niiden taloa öisin. Aika rasittavaa, kun aina se tavara jota olisi tarvinnut oli juuri siellä toisessa paikassa. Niin ja koin taas senkin, miltä tuntuu mennä töihin ulkokautta ja pidemmän matkan päästä kuin 5 metriä. Tällä kertaa matkaa oli ehkä noin 300 metriä.. Tänä aikana juhlittiin myös T:n neljännesvuosisataa puolispontaaneilla garden partyillä. Mukavaa oli vaikka kavereita pääsi paikalle vain muutamia ja vaikka valitettavasti nykyisin jo viileät yöt pakotti meidät sisälle jo kymmenen aikaan.

Säästä vielä sen verran, että päivät täällä on edelleen helteisiä mutta öisin on jo viileää. Ja pimeää. Eihän täällä ole valoisia öitä ollut missän vaiheessa, mutta silti on tyhmää kun jo puoli yhdeksän aikaan on pimeää. Syksy on siis selkeästi tulossa. Toisaalta en valita ilmojen vähäisestä viilentymisestä, koska kyllä tätä lämpöä on jo riittänytkin, mutta kun syksyn jälkeen tulee sitten oikeasti kylmä talvi ja se ei ole yhtään kivaa. Mutta kohta on maissi-, viini- ja kastanja-aika. Odotan tosi paljon, että pääsen näkemään viinin valmistusta ihan livenä T:n toimesta mummolan rypäleistä, jotka on muuten aika herkkuja jo nyt. Niin ja maissisadonkorjuutakin haluaisin kokeilla, vaikka kaikki sanoo sen olevan tylsistä tylsintä hommaa. Tästä tulee vielä hyvä syksy!

5 kommenttia:

juanita kirjoitti...

aika monimutkaiselta kuulostaa lippujen hankkiminen, mutta onneksi saitte ne ja pääsette tällä kertaa molemmat matkalle!!

täälläkin alkaa tulla jo pimeä aikaisemmin, nyt siinä yhdeksän maissa, mutta yöt ovat vielä lämpimiä. ja vaikka tää helle on joskus rasittanut, niin aika kauhulla ajattelen talvea, mut jospa siihen ois seuraavalla kerralla vähän tottunut!

MaaMaa kirjoitti...

Onneksi syksy tarkottaa myos kivoja asioita, eika pelkastaan ilmojen viilenemista ja pimeaa... ja pimealla nukkuu paremmin; mun on vaikea menna iltaisin nukkumaan kun on ollut valoisaa...

ihania sadonkorjuu juttuja ja toivottavasti paasette viinin korkkaamiseen mukaan kanssa ;)

Myohastyneet onnittelut T:lle 25v synttarin johdosta! Ja tsemppia tyonhaussa sulle!!

Jaana kirjoitti...

Juanita, joo tehtiin siitä hankalaa Romanian systeemin avulla.. Tai siis mulla ei ollut tietoa, että meidän pitää mennä siihen pankkiin maksamaan, jossa Wizzairilla on tili kun omassa pankissa (eri firmaa siis) siitä olisi joutunut myöskin maksamaan lisää.. Eihän tämä kesän loppuminen kivaa ole mutta onneksi täällä talvi ei ole läheskään yhtä pitkä ja ankea kuin Suomessa :)

MaaMaa, kiitos toivotuksista, välitin terkut myös T:lle! Viiniä tullaan korkkaamaan pitkin vuotta, se on varma :D Viime syksyistä on myös vielä jäljellä noin 100 litraa..

Kazza kirjoitti...

Ihanaa! Joulu Suomessa, olen hyvin kade :) Mukava lueskella taas juttujasi, itse olin myös melko pitkällä blogi-tauolla, joten ymmärrän kyllä jos et ole ehtinyt päivitellä tilannetta.

Onnea myös työnhakuun, sitä minäkin olen täällä harrastanut muutaman kuukauden ajan, ja aika rasittavaa puuhaahan tuo on. :P Ei muuta kuin lycka till ja kärsivällisyyttä, sitä nimittäin tarvitaan.. Ja mukavaa syksyä sinne, sinulla tuntuu olevan ohjelmaa yllin kyllin, nauttikaa viineistä ja maissin poimimisesta! :)

Jaana kirjoitti...

Kazza, kiitos tsempeistä! Niitä todellakin tarvitaan.. Jätin nimittäin tuon työn ja nyt olisi vähän pakko löytää jotain :S