tiistai 10. marraskuuta 2009

Päivä 4. Lugano

Päivä Luganossa oli kaunis, lämmin, mielenkiintoinen ja erittäin epäystävällinen meidän jaloille, nimittäin käveltiin ihan hurjan paljon.

Päivän sujui suunnilleen näin:

Ensin mentiin eilen tapaamamme unkarilaisen tytön ja hänen niin ikään unkarilaisen, Luganossa asuvan kaverinsa kanssa Parco Tassinoon, josta avatuvat maisemat oli upeat.

Puistosta jatkettiin päivää kahdestaan hostellin kautta keskustaan ja rantaa pitkin Paradison alueelle ja takaisin.

Hostelli ulkoa päin. Alhaalla vasemmalla ovi meidän huoneeseen.


Etualalla Monte Bre, taustalla Italia.


Turisti-infosta saamiemme vinkkien perusteella suuntasimme Parco Civicon kautta köysiratajunalla (siis funicular, mikä se on suomeksi?!) ylös Monte Bre-vuorelle, josta näkymät olivat jälleen entistäkin hienommat, joskin käsittääkseni auringonvalosta johtuen kaupunki ja järvi näkyivät kuin sumun takaa.
Monte Brellä oli muuten kahvila, jonka seinällä oli suomenlippu. Tokihan tähän täytyi saada selvyys, ja kävikin ilmi, että omistajan vaimo oli suomalainen, joskaan hän ei ollut paikalla juuri silloin. Hauska sattuma kuitenkin! Vuorella on myös todella suloinen pikkukylä nimeltä Bre. Ei todellakaan haittaisi jos asuisin jossain niin kauniissa paikassa minäkin..
Oltiin kuultu useita kehuja Gandria-nimisestä kalastajakylästä ja päätettiin sitten reippailla vielä vähän lisää ja kävellä alas 7 km pituista metsäpolkua pitkin. Kuten kuvista näkyy, meidän varusteet ei olleet ihan parhaat mahdolliset (mullakin farkut ja ohutpohjaiset saappaat) mutta jalat rakoilla selvittiin alas kuitenkin. Ja taas täytyy mainita, että matkan varren näkymät olivat kertakaikkisen upeat. Rakot ei siis haitanneet ollenkaan..
Gandria olikin kaunis pieni kylä. Autoteitä nähtiin vain ylhäällä rinteellä, itse kylässä kaikki "tiet" näyttivät olevan noin metrin levyisiä kujia ja portaikkoja. Talot näyttivät nousevan suoraan järvestä ja autotallin sijaan niiden edessä oli paikka veneelle. Juotiin kahvit veden päälle rakennetulla terassilla odotellessamme laivan lähtöä ja paluuta takaisin Luganoon.

Sveitsissä näkyi kaikkialla missä käytiin lähteitä, joista vesi oli tietenkin juomakelpoista. Tässä janoinen vaeltaja juuri Gandriaan saavuttuamme.

Laivamatka kesti noin 20 minuuttia, sillä eihän kuitenkaan oltu sen kauempana kuin vajaan 10 km päässä Luganosta. Harmillisesti ilta hämärtyi tässä vaiheessa jo sen verran, että kuvissa heijastuvat laivan valot.


Tämän jälkeen oli pakko lähteä hostellille hieman lepäämään ennen illan seuraavaa kävelylenkkiä. Käytiin siis katsastamassa USI eli Università della Svizzera italiana, jonka matkailun maisteriohjelma on todellakin harkitsemisen arvoinen, jos päätän opiskella vielä lisää.. Käytiin myös tutustumassa opiskelijoiden suosimaan Oops-baariin ja sitten siirryttiin taas keskustan yötunnelmia ja -valoja ihastelemaan.Jaana ja T <3 Lugano

Mikä päivä! Mikä kaupunki!

6 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

mahtavia maisemakuvia! Kylla tuollaisissa maisemissa tosiaan jaksaa kavella vaikka kuinka! :)

Miten ihanaa oisikaan, jos paasette tuollaiseen paikkaan muuttamaan! Ma lahtisin viivana opiskelemaan tuohon kaupunkiin :)

Jaana kirjoitti...

MaaMaa, kuten aina, vaikka kuvat onkin hienoja, livenä maisemat oli vielä paljon hienommat. Tällä hetkellä asiat on täällä sillä mallilla, ettei muutto onnistu, mutta haaveissa se on silti.. Nyt mulla on kaksi paikkaa, johon muuttaisin miettimättä, Budapest ja Lugano ;)

Miltsu kirjoitti...

Upea paikka, ei uskoisi että Sveitsissä olitte :)

Jaana kirjoitti...

Mila, kiva, kun jätit kommentin :) Tosiaan Alppien pohjois- ja eteläpuolet erosivat toisistaan suuresti. Kaunista siellä on tosin joka paikassa, missä käytiin!

Maria B kirjoitti...

Onpas kaunista!! terkkuja Quebecistä!

Jaana kirjoitti...

Maria, Lugano oli IHANA! Terkkuja Quebeciin! :)