torstai 12. marraskuuta 2009

Päivä 5. Lugano-Milano

Sunnuntaina tuli aika jättää Lugano ja siirtyä seuraavan päivän lentoa varten Milanoon. Aamulla käytiin vielä kuvailemassa hostellin puutarhaa ja kaupungilla viimeisillä tuliaissuklaa ostoksilla.Sitten hypättiin jälleen junaan ja matkattiin Meliden Swiss Miniaturen kautta Milanoon. Swiss Miniature oli hauska paikka. Esillä oli tärkeimpiä sveisin tuntomerkkejä ja nähtävyyksiä minikoossa. Oman lisänsä toivat lukuisat sisiliskot, jotka kiipeilivät "taloilla" ja "vuorilla" sekä valtavat kalat alueen "järvissä" ja "joissa".


Milano oli jollain tapaa pettymys, tai ehkä harmitus kotiinpaluun ja Sveitsin jättämisen vuoksi teki siitä todellisuutta karumman. Osansa oli tietysti myös sillä, että nähtiin kaupunkia oikeastaan ainoastaan ilta-aikaan ja sillä, ettei meidän hostelli vastannut odotuksia ollenkaan. Huoneen lavuaari haisi äärimmäisen pahalla, henkilökunta ei puhunut juuri englantia eikä osannut neuvoa meille muuta näkemistä Milanosta kuin "menkää keskustaan, siellä on kaikki". Tuolla opilla ja ilman karttaa (niitäkään ei ollut hostellista saatavilla) oli melko hankala löytää muuta kuin Duomo, johon kerettiin juuri ja juuri sisällekin ennen sulkemisaikaa. En siis suosittele Hostel Emmyä. Löydettiin me onneksi sitten harhailujen ja summamutikassa tehtyjen ratikka-ajeluiden jälkeen mielenkiintoistakin nähtävää ja erinomainen ravintola, ettei meidän Milanon kokemus ollut ihan pelkästään negatiivinen.6. päivästä ei ole tarpeen tehdä omaa postausta, kun ei ole kuviakaan. Aamulla etsittiin huoneen hintaan kuuluvan aamiaisen tarjoavaa kahvilaa, kun normaalisti aamupalan tarjoava lähikahvila oli hostellin työntekijöidenkin yllätykseksi kiinni ja ohjeet toisen kahvilan löytämiseksi olivat enemmän kuin epäselvät. "Se on se kahvila Paolo siinä risteyksen luona", eipä löytynyt Paoloa ja mentiin takaisin, jolloin kävikin ilmi, että Paolo olikin vain kahvilanomistajan ei itse kahvilan nimi. Tämähän meidän olisi tietenkin pitänyt arvata ja sitten tajuta vielä, mikä kahviloista on juuri se oikea Paolon kahvila.. Tähän tuhrautui sen verran aikaa, että aamuksi suunniteltu nähtävyyskierros jäi välistä ja jouduimme kiirehtimään junalle ja kohti Bergamoa. Lennosta ja kotiinpalusta ei sitten olekaan enää mitään sanomista. Tuli jälleen pieni kulttuurishokki (myös T:lle), kun palattiin tähän harmauteen..

Ps. En pysty jostain syystä muuttamaan tekstin kokoa tai paikkaa, joten kuvatekstit saa nyt jäädä pois. Muutenkin Bloggeri on vähän outo, esim. lataa kuvat koodina, ei kuvana.. Onko muilla samoja ongelmia?

7 kommenttia:

ebrufin kirjoitti...

Löysin tanne:), ja naita kauniita kuvia katsellessa tuli tuttuja paikkoja mieleen- mina linkitin blogisi ilman lupaa omaani...kayhan se?

Hyvaa loppuviikkoa!

Jaana kirjoitti...

Ebrufin, onpa kiva, kun löysit! Minäkin vierailen blogissasi usein, vaikka en aina ilmoittelekaan itsestäni.. Tottakai blogin saa linkittää. Mukavaa loppuviikkoa myös sulle! :)

MaaMaa kirjoitti...

Ihana tuo minisveitsi! :)
Tulee sellanen leikkimieli ja voin kuvitella kuinka on hymyilyttänyt jättisisiliskot ja -kalat :D

Harmi, että Milanon hostelli ei ollut hyvä... :( Duomo on kuitenkin upea ja ravintoloissa hyvää ruokaa, joten onneksi ne teitä lohdutti. :)

Miltsu kirjoitti...

Moikka! Kiva kun kävit vierailulla myös. Se limemarmeladi löytyy: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/41687/Limemarmeladi ja limoncello:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/11126/Limoncello%20(sitruunalik%C3%B6%C3%B6ri)

En ole ennen kokeillut mutta uskon että toimivat :) Se kuorien kuoriminen on vaan tosi työlästä.

Jaana kirjoitti...

MaaMaa, minisveitsi oli kiva paikka ja eipähän tarvinnut ihan joka paikkaa käydä livenä katsomassa ;) Milanoon täytyy mennä joku kerta uudestaan, ettei jää pelkästään tämän kerran varaan mielikuva..

Mila, kiitos ohjeista! Pitääkin jossain vaiheessa kokeilla :)

piccolina kirjoitti...

Kàvin lueskelemassa matkasta ja ihastelemassa kuvia:-) Mukavaa viikonloppua!

Jaana kirjoitti...

Piccolina, kivaa viikonlopun jatkoa myös sulle!