maanantai 17. toukokuuta 2010

Halki Euroopan ja takaisin


Kaksi tuttuamme lähti sunnuntaina hurjalle matkalle ympäri Euroopan. Hurjan tästä matkasta tekee se, että kulkuvälineinä toimivat polkupyörät ja majoitus tapahtuu joko teltassa tai couchsurfing.com:sta löytyneiden kontaktien kautta. Reitti kulkee läpi Euroopan ylläolevan kartan mukaisesti. Suomessa he toivovat näkevänsä ainakin revontulet ja järviä. Järvet nyt ovat selviö, mutta varoittelin, että syys-lokakuu saattaa olla liian aikainen ajankohta revontulien näkemiseen.. Toivotaan kuitenkin parasta. Takaisin kotona heidän on tarkoitus olla 15 kuukauden päästä elokuussa 2011.

Kieltämättä pieni kateus iski tuota reittisuunnitelmaa katsoessa, koska ei minusta olisi tuollaiseen, ei millään. 15 kuukautta tien päällä, huhhuh. Mutta kokemuksena tuo on varmasti jotain uskomatonta ja onpahan heillä sitten jotain kerrottavaa lapsenlapsillekin..

Poikien matkaa voi seurata romaniaksi, unkariksi sekä myös englanniksi täältä. Sieltä nappasin myös tuon kartan..

Jos pojat sattuvat vierailemaan teilläpäin, sanokaahan terkkuja!

7 kommenttia:

-S- kirjoitti...

Mà luulin, ettà tunsit sen ihanasti hullun pariskunnan, joka làhti juuri kiertàmààn eurooppa tandemilla, mutta nàkòjààn noita ihanasti hulluja on muitakin :)
Ihanaa kun olet takaisin blogittamassa :D

-S- kirjoitti...

Niin siis nuo làhtivàt Suomesta ja olivatkohan kaksi vuotta reissun pààllà vai kuinka. Mies kyllàstyi liikakiloihinsa ja pààtti tehdà asialle jotakin....Tandemilla eurooppaanhan on varmasti monienkin ykkòsratkaisu, heeeh....NOT!! Mutta ihanaa silti...jos vaan vois!

Amma kirjoitti...

Kuulostaa aika upealta, vaikka ei miusta(kaan) tuollaiseen olisi :)

MaaMaa kirjoitti...

Wau! Ois kyllä mahtavaa tehdä tuollainen reissu, mutta vaatii kyllä paljon!! Joskus olen lukenut jonkun tositarina kirjan, missä pariskunta kiertää maailmaa pyörän päällä. Pari vuotta kierrettyään he myyvät lähes kaiken maallisen omaisuutensakin ja jää 'pysyvästi' matkailijoiksi. He saavat lapsiakin: nainen polkee maha pystyssä!! 8)

Taidan laittaa poikien blogin seurattavaksi: kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja haluan nähdä mitä ne näkee ja kokee Suomessa :) Kiitti linkistä!

Jaana kirjoitti...

-S-, Kuulin tuosta tandem-pariskunnasta. Ihanasti hulluja näköjään siis riittää ;)

Amma, me siis matkataan mukana virtuaalisesti kun muut polkee ympäriämpäri Eurooppaa :)

MaaMaa, tuntuu, että täällä asia on vielä enemmän WOW kuin keskisemmässä Euroopassa, jossa pyöräily on tavallisempaa arkenakin ja noita muita maailman/Euroopan kiertäjiä on enemmän.

Toivottavasti pojat päivittää englanninkielistä osiotakin, unkarinkieliselle oli jo tullut ensimmäinen matkakertomus. Ovat käsittääkseni Unkarissa menossa :)

Riitta kirjoitti...

W-o-w mieletön reitti! Varmasti pojilla ikimuistoinen matka edessä :-)

Jaana kirjoitti...

Riitta, w-o-w sanoin minäkin kun reissusta kuulin ensikertaa. :D Aivan varmasti ikimuistoinen kokemus!