maanantai 29. joulukuuta 2008

Siivoussalaisuus ja muita kuulumisia

Eilen oli jälleen siivouspäivä. Miten tämä kämppä voi olla koko ajan siivouksen tarpeessa?! Häädin T:n tieltä pois, että saisin siivota rauhassa ja hänellä ei tyypillisenä miehenä ollut mitään asiaa vastaan. Näin siis sanoin hänelle. Tosiasiallinen syy (T:lle ei sitten kerrota!) on meidän olohuoneen ja makuuhuoneen siivoaminen. Huoneissa on puulattia, joka hiottiin ja lakattiin uudestaan viime kesänä muun rempan yhteydessä ja tällöin työn tehnyt mies oli sanonut, ettei lattiaa saa imuroida eikä luututa, vaan se tulisi harjata pehmeällä harjalla ja pyykiä kostealla kankaalla. Menetin hermoni kesällä näin tehdessäni ja pölyä edestakaisin siirrellessäni, ja nyt kun meillä on ystäväni Paolo (alias imuri) en millään malta olla imuroimatta myös näitä kahta huonetta. Joka tapauksessa vanhempieni kotona on aina ollut puulattia, jota on imuroitu ja luututtu huoletta. Toki olen supervarovainen, etten vaan vahingoita lakkapintaa ja ettei T vaan saa tietää. Sen verran se tietää jo, että matot imuroin, mutta lattioista ei enkä aio kertoakaan. Jos en joskus saa järjestettyä siivousta niin, että olen yksin, aion siivota "oikealla" tavalla, muulloin imuroin ja tarvittaessa luuttuankin hyvin kuivaksi puristetulla luutulla.

Myöhemmin illalla käytiin lämmittämässä varastoa ensimmäistä kertaa välikaton rakennuksen jälkeen. Viime päivinä täällä on ollut päivisin noin - 3 - -5 astetta pakkasta, öisin lähempänä -10 ja välikatosta huolimatta varastossa oli todella kylmä. Lattialla oleva käsienpesuvesi oli jäätynyt pinnalta, mutta tuotteet näyttivät olevan suurimmaksi osaksi kunnossa, joskin osa oli muuttunut nestemäisestä hyytelöksi. Otettiin yksi tälläinen suihkusaippuapullo mukaan ja nyt tuo näyttää jo ihan normaalilta, kun on saanut olla yön lämpimässä. En siis usko, että tuotteille on syntynyt pysyviä vahinkoja. 1,5 tunnin kaasu- ja sähkölämmittimen käytön jälkeen lämpötila oli kohonnut huomattavasti. Pitää mennä joku päivä uudestaan, mikäli nämä pakkaset jatkuvat..

Tänään vietän vielä joululomaa, sillä työskentelemme vajaalla miehityksellä välipäivien ajan. Huomenna on sitten minun vuoroni olla töissä. Tämän jälkeen onkin taas 5 vapaapäivää, sillä täällä myös 2.1. on pyhä. Tosin uudelle vuodelle ei ole suunnitelmia, todennäköisesti mennään T:n isän ravintolalle syömään ja juhlimaan vuoden vaihdetta ainakin osaksi iltaa/yötä. Mutta saa nyt nähdä, mitä keksitään..

2 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

No jo on sääntö, ettei muka puulattiaa saa imuroida. Tosin nyt postauksestasi tuli mieleen, että ehkä meidän Landlord on samalla kannalla: meillä ei nimittäin ole kämpässä pölynimuria, ainoastaan harja ja moppi... (kämpät vuokrataan kaikkine hyvineen täällä). Mä oon aina miettinyt, että luuleekohan se ländis ettei imuria tartte sen takia kun ei ole kokolattiamattoa (kuten kaikissa muissa kämpissä) - mutta tosiaan ehkä sekin on oppinut joltain hölmöltä, ettei puulattiaa muka saa imuroida :D

Enivei, ONNELLISTA UUTTA VUOTTA sinulle! :)

Jaana kirjoitti...

Typerä sääntö todellakin, mutta en jaksa vääntää kättä asiasta, mieluummin toimin salassa ;) Ja voihan se olla, että teidänkin Landlord on harjan ja mopin kannattaja myöskin. Kummia tyyppejä.. :D
Onnellista uutta vuotta myös sinulle!