sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Talven kylmin yö?

Argh, mikä aamu.

T:n puhelin soi 8 aikoihin ja hänen isänsä (metsästysreissulta ties mistä) ilmoitti, että yöllä on ollut -17 astetta pakkasta (T sanoi, ettei näin kylmää ole nykytalvisin läheskään joka vuosi) ja hophop varastoa lämmittämään. Ei kai siinä sitten auttanut muu, kun vetää toppapuvut niskaan ja hypätä autoon. Ajettiin toiselle puolelle kaupunkia varaston eteen, kun T tajusi, että varaston avaimet jäi kotiin. Itse asiassa hän jätti ne kotiin, sanoi vielä lähtiessä mulle, ettei ota kotiavaimiaan mukaan. Eipä siinä sitten kumpikaan edelleen unenpöpperössä tajuttu, että varaston avain roikkuu siinä samassa avaimenperässä T:n kotiavaimen kanssa.. Uusi yritys ja tällä kertaa päästiin jopa varastoon sisällekin. Lattialla ollut käsienpesuvesi oli jäätynyt, mutta tuotteet (saippuat, rasvat, huuhteluaineet yms.) vaikuttivat olevan jähmettyneitä muttei jäätyneitä. T:n äiti oli onneksi edellisenä päivänä käynyt lämmittämässä ja eristämässä oven ja seinän väliin jääviä rakoja. Pistettiin lämmittimet päälle ja jopa kaasulämmitin suostui toimimaan, joskin muutaman minuutin kuluttua se hyytyi. Ajateltiin, että kaasu on lopussa, joten T hurautti vaihtamaan pulloa. Minä jäin leikkimään lämpömittarilla (kylmin kohta -7, lämpimin -3, jos ei ihan lämmittimen viertä lasketa). T saapui uuden kaasupullon kanssa, mutta eipä lämmitin toiminut sittenkään.. Hetken sitä tutkittuaan T totesi, että kaasu kyllä tulee normaalisti mutta liekki ei toimi. Kyseessä on siis tämän kaltainen laite, joskin vähemmän hieno.. Mietittiin siinä sitten, mitä sen kanssa pitäisi tehdä ja kuka sen osaisi korjata, kun sähköt katkesivat. Ilmeisesti kahden sähköllä toimivan lämmittimen ja valon käyttö yhtaikaa oli liikaa.. Päätettiin sitten ottaa kaasulämmitin kyytiin ja poistua paikalta. Käytiin vielä T:n vanhempien luona aamupalalla ja suunnattiin tutun putkimiehen luo, joka lupasi käydä katsomassa masiinaa ja ehkä jopa saattaisi osata korjata sen. Käytiin kuitenkin varmuuden vuoksi katsomassa vastaavien lämmittimien hintoja, ennen kun T:n piti mennä avaamaan pubi. Paikka ei oikeasti ole mikään pubi, vaan kahvila/loungebaari pienellä casinonurkkauksella. Pubi vaan on lyhyt ja ytimekäs nimi, jota käytetään myös keskenämme. Minä tulin kotiin siivoamaan ja lepäämään, sillä flunssasta toipuvana aamu oli pitkä ja kylmä eikä todellakaan mikään ihanteellinen sunnuntaiaamu..

Juuri tätä kirjoittaessani T soitti ja kertoi, ettei pubissa ole asiakkaita ja kuulemma hän ei ole nähnyt montaa henkeä kävelevän edes sen ohi. Ihmiset taitaa olla kotona kylmää paossa ja pitkästä vapaasta toipumassa. Täällä 2.1. oli myös vapaa suurimmalla osalla ihmisistä, joten bileputki on monella varmasti venynyt usean päivän mittaiseksi.. Voi siis olla, että laittaa kohta paikan kiinni, turhaa siellä on yksinkään seisoskella. Jos ei laita, niin lähden tästä kohta pitämään seuraa.. Tylsistytään sitten yhdessä.

2 kommenttia:

Tarja van Veldhoven kirjoitti...

ihania lukemia :P tänne on luvattu huomiseksi reipasta -10c astetta. se on paljon hollannin luvuissa, meidän kanaali on ollut nyt jo monta päivää jäässä pikkupakkasten ansiosta - uskomatonta :) tosin täällä sen kylmän tuntee eri tavalla kuin esim. suomessa. ainakin meillä ikkunalasit on vain yhden tuplalasin paksuisia, kylmä fuskaa väkisinkin hieman läpi. seinät on myös jääkylmät, johtuen siitä että asutaan ullakkohuoneistossa ja joka ikinen seinä on ulkoseinä :P

Jaana kirjoitti...

Samoin täällä kylmä tuntuu kylmemmältä kuin Suomessa, ja etenkin juuri sisällä.. Meillä on ihan ok lämmin asunto, mutta silti kylmä löytää kolonsa tulla sisään, kun rakennus ei todellakaan ole eristetty kuten Suomessa. Ja tuo varasto on sitten ihan oma lukunsa ;) Toivotaan, ettei tästä enää kylmene siellä eikä täällä :)