lauantai 10. tammikuuta 2009

Tiskikone vuotaa!

Tämän aamupäivän suunnitelmissa oli kotirouvailua, eli pyykkiä, tiskiä, siivousta. Vessan ja parvekkeen siivousta ja toisen koneellisen kuivumaan laittamista lukuunottamatta hommat onkin ihan hanskassa. Mutta sitä piti kertomani, kuinka tämäkään suunnitelma ei toteutunut ilman ongelmia ja viivytyksiä. Tiskikone hajosi. PRKL. Ei me ihmeemmin edes käytetä sitä, silloin vaan kun ollaan oltu laiskoja tiskaajia ja keittiö täyttyy likaisista astioista. Mutta silti ärsyttää.

Laitoin sen normaalisti päälle ja noin 15 minuutin päästä lattialla oli suuri lammikko. Virta pois ja moppi käteen. Vettä moppailusta huolimatta tuli vaan lisää ja lisää, ja soitin Iskälle. (Olipa Iskä kuinka kaukana tahansa, siltä täytyy kysyä etäapua tällaisissa tilanteissa, samoin kuin Äidiltä ruoka- yms. asioissa.) Tietenkään se ei osannut kovinkaan paljon neuvoa, sanoi vaan, että käännä hana kiinni, tyhjennä kone ja vedä se ulos kolostaan. Tässä vaiheessa soitin myös T:lle, että kutsuu jonkun osaavamman avuksi (kuten ehkä on jo käynyt ilmi en ole mikään putkimies..). Olin tyhjentämässä konetta, kun naapurin täti tuli T:n kutsumana avuksi. Hän asuu samassa rapussa ja on T:lle kuin varamummo. Yhdessä sitten tyhjensimme koneen ja hän tarkasti, ettei siivilät olleet tukossa. Eivät olleet, joten vika on jossain muualla. Konetta emme tosin saaneet ulos yhdessäkään ulos kolostaan, joka on juuri koneen kokoinen ja siis erittäin hankalasti poisotettavissa. T:n oli siis saavuttava avuksi, jottei synny suurempaa vahinkoa alla olevalle parketille, alakerran naapurista puhumattakaan.. Yllättäen kone oli ulostanut vetensä lähes tulkoon ainoastaan koneen eteen, ja lattia sen alla oli lähes kuiva. Pölyt ja muut möhnät siivottuani pääsin pesemään käsin koneellisen astioita. Mikä ihanuus. Ja kone nököttää nyt keskellä keittiön lattiaa odottaen korjaajaa, joka kentiesehkämahdollisesti saapuu maanantaina. Todennäköisesti ei saavu, jää nähtäväksi.

Nyt sen vessan kimppuun.

Lisäys: Vessa siivottu ja pyykitkin on kuivumassa. Niiden kuivumiseen saattaakin sitten mennä hetki, olivat nimittäin aivan läpimärkiä, kun otin ne koneesta. Enkä todellakaan tiedä miksi. Samaa ohjelmaa, johon sisältyy luonnollisesti myös linkous, käytän aina ja aikaisemmin tätä ei ole tapahtunut. Ja ohjelma oli myös loppunut, en siis vienyt pyykkejä kesken ohjelman. Lisäksi siinä ei ole sellaista "vain linkous"-ohjelmaa, ja en halua tuhlata lisää vettä pesemällä ja mahdollisesti linkoamalla niitä uudestaan. Kyseessähän on tietenkin lakana/pyyhepyykki, että olisi vielä vaikeampaa. Kunhan tämäkin nyt ei olisi oikeasti rikki, pyykkiä nimittäin riittää eikä se pesemällä lopu. Vihaan koneita!

5 kommenttia:

Tarja van Veldhoven kirjoitti...

oi, noi koneiden hajoamiset on aina ikävää :( meilläkin kun telkkari poksahti viime keväänä ja en saanut miestä kiinni, ni soitin isälle suomeen :D ihan totta että isältä kysytään tämmöset asiat ja samalla tavalla äidille kulkee soitot ja sähköpostit kokkauspulmista :))

Jaana kirjoitti...

Vielä ei ole korjaajaa kuulunu.. Onneksi tuo tiskikone ei ole jokapäiväisessä käytössä, vaan mieluummin jopa tiskaan käsin kuin odotan monta päivää, että kone täyttyy meidän kahden astioista. Vanhemmilta saa ainakin henkistä tukea, jos eivät muuten osaa tilanteessa auttaa :)

juanita kirjoitti...

meillä taas jääkaappi on alkanut haista jollekin kummalle ja eikä sisällä (kuten yleensä) vaan kaapin takana (!) toivottavasti kapistus ei jonain päivänä kosahda, sillä en haluaisi taas vaivata mukavia vuokranantajiamme, koska jääkaappi ei olisi ensimmäinen murheenkryyni..

toivottavasti teillä tiskikone on tullut jo kuntoon, ja onneksi kuitenkin tiskaus sujuu noin manuaalisestikin!

finkinja kirjoitti...

Vilkutukset kukkulalta;)

Jaana kirjoitti...

Toivotan pitkää ikää Juanitan jääkaapille! :) Meidän tiskikoneen ikä on hyvin todennäköisesti täynnä. Kyseessä siis iso vika. Mua ei haittaa, kahden hengen astiat pesee helpommin käsin kuin koneella.

Vilkutuksia takaisin kukkulalle ja Finkinjalle!