tiistai 3. helmikuuta 2009

Nyt se alkoi..

Nimittäin kuntoilu! Kaksi kuukautta tässä kerkesinkin vaan löhöillä ennen kun saatiin aikaiseksi ja löydettiin aikaa salilla käynnin aloittamiseen. T on puhunut asiasta jo noin 1,5 vuotta mutta ollut sit niin kiireinen ja rahaton, ettei oo jatkanut vanhaa harrastusta. Mulla taukoa oli siis se aika, kun oon nyt ollut täällä. Mutta nyt on kuukausikortti (yksi yhteinen perhekortti) taskussa ja voidaan vihdoin hankkiutua kesäkuntoon.. Tarkoitus olisi käydä 3-4 kertaa viikossa, katsotaan kuinka usein lopulta ehditään. Sali on siisti ja hyvinkin nykyaikainen, jopa niin, etten osannut tai tiennyt, kuinka kaikkia laitteita käytetään. Hinta kuukaudelle on noin 30 euroa henkilöltä, eli ei mitenkään ilmaista tuo kuntoilu täälläkään. Liittymismaksuja tai muita tosin ei ole. Suunnitelmana olisi saada jonkinlainen rytmi ja rutiini kuntoiluun ja jos siinä ohessa kuntokin hieman kasvaisi ja kroppa timmiytyisi.. Niin ja eiköhän tuo auta pään selväjärkisyydenkin kanssa, etenkin nyt, kun työaikana on hyvä, jos vessaan ehtii, muista tauoista puhumattakaan. Hullua hommaa..

Asiasta kukkaruukkuun.. Lupaan, että on viimeinen kerta, kun asiasta täällä valitan, mutta pakko laittaa linkki, joka todistaa, että Romanian postista ei tykkää eräs toinenkaan täällä asuva ulkomaalainen. Luulen kyllä, että meitä on useampiakin.. Aiheesta englanniksi Romericanin blogissa. Tämä blogi on ollut mulle suuri apu etenkin ennen muuttoa, ja olen sieltä saanut hurjasti tietoa Romaniasta ulkomaalaisen silmin katsottuna.

7 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Hyvä te! Niin sitä pitää :)
Kyllä se kuntoilu kummasti tuo lisää energiaa ja on ihanaa huomata kuinka kunto nousee ja kroppa timmiintyy :)
Me käydään kanssa yhessä punttiksella, yleensä 3 krt viikossa. Välillä on villiinnytty ja käyty 4-5kin kertaa! Mutta se on jo vähän liikaa... :D

Mun mielestä 30e/kk on suht edullista; meillä suurinpiirtein samanverran (450e / vuosi). Monet punttikset on täällä tuplasti kalliimpia tuosta, joten saatiin hyvä diili :)

Terkkuja lumipyrystä - missä on lumiaurat kun niitä tarttee? Ei varmaan yhtäkään tässä maassa :D Suolaavat sen sijaan hulluna! :D

Susadim kirjoitti...

Reipasta meininkiä :)
Missäköhän se minun niskalenkkini onkaan... :D

juanita kirjoitti...

onpas halpaa minunkin mielestäni! :) pidin meidän salimme hintaa täällä halpana, mutta halvimmillaankin kk-kortti maksaa ~ 38 eur ja sen kanssa saa käydä sitten tasan yhdeksän kertaa tunneilla eikä yhtään enempää.. ellei sitten pulita lisää. onneksi kuitenkaan muita maksuja ei enää sen päälle tule.

Jaana kirjoitti...

MaaMaa, tätä on kyllä jo kaivattu! :) Vaikka en mikään himoliikkuja olekaan, tarvitsen kuitenkin edes muutaman kerran viikossa jotain ruumiillista aktiviteettia ja jo tässä 2 kk aikana kerkesi kropassa huomaamaan, ettei mitään ole tullut tehtyä. En tarkoita, että 30e on paljon, mutta kun vertaa paikallisten palkkoihin, jotka ovat keskimäärin noin 300e/kk, tuntuu tuo jo aika suurelta summalta. Irlanti taitaa tosiaan kuulua niihin maihin, jotka menevät sekaisin lumesta ja pakkasesta. Hassua Suomen oloihin tottuneelle :)

Susadim, meillä toinen potkii toista ja päinvastoin ;) On helpompi lähteä (toivon ainakin), kun ei tarvitse mennä yksin..

Juanita, meillä ei tietääkseni ole tuossa rajoituksia kertoihin, mutta perhekortti kun hankittiin, olisi ilmeisesti suotavaa mennä yhdessä. Se sopii, on ainakin seuraa :) Hinta-asiaan totean saman kuin MaaMaalle, palkkoihin verrattuna hinta tuntuu suuremmalta kuin esim. Suomen hintoihin verrattuna..

Tsemppiä teidän kaikkien kuntoiluihin! :)

-S- kirjoitti...

Jee, yhteinen harrastus, onnea ja paljon tsemppiä :D Minäkin rupesin alkuvuodesta kuntoilemaan. Meillä on pieni punttis tässä omassa talossamme, mutta jotenkin se on liian lähellä...tai en tiedä onko se kotifiilis vai mikä, mutta jotenkin tuntuu että tekisin jollakin salilla minne pitäisi lähteä ja missä olisi muitakin huomattavasti reippaammin. 30 euroo on kyllä hyvä hinta :D En kyllä tiedä tuota hintatasoa sielläpäin:-o

Jaana kirjoitti...

-S-, yhteinen harrastus on kyllä erittäin paikallaan, kun yhteinen aika on muutenkin niin vähissä.. Nähdäänpä toisiamme sitten edes salilla ;) Paikallisesta hintatasosta ja palkoista voisinkin joskus kirjoittaa ihan oman postauksensa, en ymmärrä miten näillä palkoilla ja näillä hinnoilla voi ostaa yhtään mitään..

juanita kirjoitti...

sinulle olisi haaste blogissani! :)