perjantai 6. maaliskuuta 2009

Äänetön

Ääni meni maanantai-iltapäivällä juuri työajan lopussa, tiistaina pystyin pihisemään työpäivän melko normaalisti, keskiviikkoaamuna tilanne vaikutti hyvältä, kunnes taas iltapäivästä ääni katosi eikä ole tullut kunnolla takaisin sen jälkeen. Kurkkuunkin sattuu. Tänään oli pakko olla 2 tuntia ottamatta puheluita, kun asiakkaat ei kuulleet, mitä sanoin ja kovempaakaan en pystynyt puhumaan. Onneksi pienen levon jälkeen loppupäivä meni paremmin.

Muutoin flunssa, josta tämä äänettömyys johtuu, on mennyt ohi pienellä lämmöllä ja kurkkukivulla. Ja jos nyt joku ihmettelee, miksi en ottanut sairauslomaa, syy on siinä, ettei minulla ole täällä vieläkään lääkäriä. Systeeminä täällä on siis omalääkärit terveyskeskusten sijaan. T:n perhelääkäri olisi muuten hyvä ja heille erittäin tuttu, ainoana ongelmana on se, ettei hän puhu englantia ja jos joskus haluaisin mennä lääkäriin ilman tulkkia, olisi kielitaitoinen lääkäri ihan kiva.. Suurin syy lääkärittömyyteen on saamattomuus ja se, etten olisi lääkäriä tähän mennessä edes tarvinnut. Nyt olisin voinut käydäkin. Vaikka toisaalta kyllähän tämän viikon ihan suhteellisen hyvin selvisi, ja kiireessä olin varmasti ihan hyvä apu puolitehoisenakin. Ja yksi meistä oli jo saikulla, joten..

Nyt luvassa on hiljainen viikonloppu enkä puhu ellei ole pakko. Pakko olisi nimittäin saada ääni kuntoon maanantaiksi. Muuten menee hermot tähän pihinään!

Tällä hetkellä kokeilen lakritsin apua, löysin ihan sattumalta lähipikkukaupassa ollessani lakuja, kun olin jo kassajonossa limakarkkipussin kanssa. Täällä lähes kaikki karkkipussit on limakarkkeja täynnä, siis niitä hedelmä karkkeja, jotka on niin tahmeita, että tarttuvat pussiin kiinni. Liivate, väriaine ja sokerimössöä siis. Mutta nyt on itävaltalaisia lakuja, nam nam.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

Amma kirjoitti...

Toivottavasti apu löytyy lakusta :)

MaaMaa kirjoitti...

No hyvä, ettei blogissa pölisemiseen tartte ääntä! ;)
Toivottavasti ääni kuitenkin alkaa palailemaan ja kurkkukipu hellittämään - laku on varmasti avuksi! :)

Kivaa viikonloppua!!

Susadim kirjoitti...

Kerran terkka oikein kehoitti syömään herkkuja kipeänä ollessani, vaikuttaa kuulemma positiivisesti paranemiseen... heh, totta tai ei, olen sitä linjaa pitänyt :) Että ei muuta kuin lakua ja limakarkkeja nassuun ja paranemisiin!

Jaana kirjoitti...

Laku auttoi, ja ehkä ajallakin oli oma osuutensa, nyt on taas ääni lähes kohdallaan :)