maanantai 2. maaliskuuta 2009

Puolispontaani viikonloppu

Maanantai taas ja arki alkoi.. Onneksi on kuitenkin kiva viikonloppu takana ja siitä nyt seuraavaksi.

Lauantaiaamu alkoi suunnitellusti suurehkolla siivouksella ja kotihommilla. Iltapäivällä T:n nukkuessa flunssaansa katsoin urheilua ja otin rennosti. T:n vihdoin herätessä ja jutellessa Cluj-Napocassa asuvan kaverin kanssa, saatiin idea lähteä lauantai-illan ja sunnuntain viettoon Clujiin, joka siis sijaitsee reilun 100 km päässä. Meillä oli tarkoituksena muutenkin mennä sinne sunnuntaina koripallon takia, kuinkas muuten, mutta lähinnä pubin takia ei oltu ajateltu mennä kun päiväseltään. Muutamalla puhelulla ja pienellä kinalla T:n äidin kanssa saimme sovittua pubin sulkemisen ja avaamisen, ja kun T:n kaverit T ja I olivat innolla meitä vastaanottamassa, lähdimme klo 19 jälkeen ajamaan. Olisihan tuon idean voinut tietysti keksiä jo aamusta.. Saavuimme perille klo 21 aikoihin ja avasimme ensimmäiset kaljat. Tarkoituksena oli lähteä baarikierrokselle tutustumaan "tärkeimpiin" Cluj-Napocan baareihin. Ja niitä riitti! Käytiin useammassakin kääntymässä ja toteamassa paikka täydeksi tai liian savuiseksi tai väen keski-iältään liian nuoreksi. Lopulta pysähdyttiin Bulgakovissa ja Corvinuksessa. Corvinuksessa kahden aikohin multa loppui sitten energia ja lähdettiin I:n kanssa nukkumaan, miehet jatkoivat ja olivat kotona kuulemma viideltä.

Sunnuntaina käytiin ostoksilla ja noin 1,5 vuoden etsintä tuotti viimein tulosta; T sai uudet koripallokengät entiset puhkikäytettyjen tilalle! Huolimatta koriksen suosiosta täällä, kenkiä on ollut erittäin vaikea löytää. Vaikka sama on Suomessakin, etsittiin nimittäin sieltäkin.. Minäkin löysin pari neuletta ja topin Pull&Bearista, jota täällä meillä ei ole. Olisipa ollut enemmän aikaa.. Ostosten jälkeen otettiin suunta kohti merirosvoravintolaa nimeltä Casa Piratilor. Tässä kuvat ennen ja jälkeen, oli hyvää! 3 kg ruokaa upposi helpohkosti neljään nälkäiseen mahaan..


Ruoan jälkeen matkan päätarkoitus: koripallopeli U-Mobitelco Cluj - BC Mures. Ei siitä sitten taaskaan sen enempää. Turpiin tuli, vaikka mahdollisuudet olisi ollut voittaa.. Sitten kohti kotia ja arkea. Kaiken kaikkiaan kiva reissu ja otetaan uusiksi, mutta seuraavalla kertaa hieman pidemmällä varoitusajalla (tätä toivoi erityisesti I, jotta voisi varautua täydemmällä jääkaapilla ja ehkä jopa kokatakin jotain hyvää) ja varmasti jo perjantaista tai lauantaiaamusta alkaen.

Täällä muuten tuoksuu jo kevät ja linnut laulaa, mutta ollaanhan jo maaliskuussa, joten niin kuuluukin!

6 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Spontaanit menot on parhaimpia, itse en halua enkä edes osaa suunnitella etukäteen oikein mitään.

Kevät tuulia toivotaan tännekin!

Naze kirjoitti...

Aika miehekkään kokoiset annokset!

Sarami kirjoitti...

Jessus, mitkä herkkulautaset!

Jaana kirjoitti...

Susadim, minä taas olen yleensä suunnittelija ja haluan tietää asiat ennakkoon. Nyt oli kyllä kiva olla välillä spontaanikin :)

Naze ja Sarami, olihan nuo aika massiiviset :D Mutta helposti nuo upposivat kahteen suuriruokaiseen mieheen ja kahteen ei-niin-suuriruokaiseen-mutta-kuitenkin-erittäin-nälkäiseen naiseen.. Ja oli siellä "kevyempääkin" syötävää, kuten herkkusieniä ja muistaakseni meksikolaista kasvissekoitusta, niin ja riisissä maissia.

Vendaval kirjoitti...

hyvältä näyttää pöperöt :P

Jaana kirjoitti...

Vendaval, hyvältä ne maistuikin ;)