keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Jälleen yksi merkkipäivä

Jälleen juhlitaan mun ja Romanian yhteistä taivalta! Vuosi sitten saavuin Targu Muresin lentokentälle mukanani 25 kilon matkalaukku ja 15 kilon reppu. Koko elämä niissä. Siitä saakka koti on ollutkin sitten täällä. Ensimmäiseen vuoteen on mahtunut paljon kivaa ja vähemmän kivaa, kuten uusia kavereita, matkoja, töitä ja niistä johtuvaa ahdistusta, riitoja ja rakkautta, suurta ja pienempää koti-ikävää, pikkuhiljaa tapahtuvaa kotiutumista, kielen opettelua, ulkopuolisuuden tunnetta, ihan normaalia arkea ja etenkin sen yhteisen arjen opettelua. Tästä on hyvä jatkaa sopeutumista. Tekemistä varmasti riittää, sillä ei me vielä olla Romanian kanssa ihan parhaita kavereita..

Sitten toiseksi tarvitsisin teidän apua.. Sain kutsun Suomen suurlähetystön itsenäisyyspäiväjuhliin ja siitähän sitten aiheutui vaateahdistus. Kutsussa ei ole pukukoodia, ja tilaisuus alkaa klo 18. Onko silloin soveliasta pukeutua hieman polvien alle ulottuvaan, yksinkertaiseen, tummanvihreään satiinimekkoon, jossa on tylliä helmassa? Tämän kanssa mustat sukkikset ja korkkarit. Vai pitäisikö olla kokopitkä iltapuku? Onko kukaan koskaan ollut vastaavissa tilaisuuksissa, millaisia ne on? Meidän pitäisi ilmoittaa mielellään tämän viikon loppuun mennessä, tullaanko vai ei, joten olisi pakko päättää pikkuhiljaa.. Toinen "ongelma" on se, että juhlat luonnollisesti järjestetään Bukarestissa, eli täytyy kulkeutua sinne ja hankkia tietysti myös yöpaikka. Mutta se on täysin järjestettävissä. Kunhan vain tietäisin, mitä laitan päälle?!

Niin ja meinasin unohtaa..Videossa siis meidän alueen sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja "auttaa" äänestäjää viime sunnuntain presidentin vaaleissa eräässä kylässä tässä lähellä. Että näin.

Action alkaa siinä 47 sekunnin kohdalla..

12 kommenttia:

Anni kirjoitti...

tämän jutun http://www.yhteishyva.fi/pukeutuminen/neuvoja_pukeutumiseen/pukeutumiskoodit_selkokielella/fi_FI/pukeutumiskoodit_selkokielella/ sivun kolme ja siitä eteenpäinkin vaikuttaisi siltä, että ellei ole mainintaa niin voisi käyttää lyhyempääkin pukua. Pukusi kuulostaa kivalta, kuvia?

Jaana kirjoitti...

Kiitos linkistä Anne! Vaikuttaisi tosiaan, että myös polvipituinen mekko käy. Ehkä me sitten uskalletaan lähteä juhlimaan Suomea :) Yritän muistaa laittaa kuvan asusta myöhemmin..

ebrufin kirjoitti...

Onnea vuosipaivan johdosta:)

Jaana kirjoitti...

Kiitos Ebrufin :)

MM kirjoitti...

Pitäkää hauskaa itsenäisyyspäivän bileissä! Mä sain myös kutsun, mut en pääse - harmi.

Soile kirjoitti...

Mä olin viime vuonna Saudeissa Suomen suurlähestystön itsenäisyyspäiväjuhlissa ja siellä ei kyllä kenelläkään ollut iltapukua, enemmän juuri sellaisa mitä sakin aattelit laittaa. Joillakin naisilla oli jopa housut, mulla oli musta mekko juuri polvien alapuolelle.
Mukavia juhlia ja onnea vuosipäivän johdosta!

Jaana kirjoitti...

Maija, tosi harmi ettet pääse. Siellä olisi ollut hyvä tavata, mutta toisella kertaa sitten :)

Soile, iso kiitos onnitteluista kokemuksista! Oliko miehilläkin vain mustat puvut, ei siis mitään smokkeja tai frakkeja?

MaaMaa kirjoitti...

Mä olen ollut monena vuonna täällä Dublinissa suomi-irlantiseuran itsenäisyyspäiväjuhlassa, johon myös suurlähettiläspariskunta (hittomitenpitkiäsanoja!!) tulee aina. Varsinaista pukukoodia ei ole, mutta eihän sinne tietenkään toivota kenenkään tulevan farkuissa tms. Ihan varmasti tuo sun kuvailema vihreä mekko on OK. Kuulostaa nätiltä!

Toivottavasti pääsette helposti Bukarestiin ja yösija järjestyy myös. Pitäkäähän sitten kivaa!

MaaMaa kirjoitti...

Niin ja TIETYSTI:
ONNEA VUOSIPÄIVÄN JOHDOSTA!! :)

Soile kirjoitti...

Joo, ei miehillä ollut smokkeja tai frakkeja, ihan oli tummat puvut tai joillakin muistaakseni ihan vaan paitapusero ilman puvuntakkia. Siellä tosin oli lämmintäkin lähemmäski 30c!

Anonyymi kirjoitti...

Taalla Istanbulissa ainakin pukeutuminen on noilla lahetystön its.juhlilla hyvin vapaata - en ole kellaan koskaan iltapukua tai muuta nahnyt! Yleisin taitaa olla ihan siisti housupuku. Mukavaa juhlailtaa!

Jaana kirjoitti...

MaaMaa, kiitos! Uskallan varmaan lähteä tuossa mekkosessa juhlimaan :) Yösija järjestyi ja bussissa istutaan 6,5 tuntia suuntaansa..

Soile, puku saa siis kelvata :)

Karoliina, kiitos myös sulle kokemuksista!