maanantai 23. marraskuuta 2009

Kummallinen maa

Ensimmäiseksi hihkun ja intoilen! Mun kone on kunnossa ja entistä ehompi täydellisen puhdistuksen ja uudelleen asennuksen vuoksi! Ihanaa kun on kone, joka ei jumi kerran minuutissa puoleksi minuutiksi. Minikoneesta ei vielä ole uutta tietoa..


Näkymä ikkunasta perjantaina. Tämä sumua jatkuikin koko viikonlopun ajan.

Mutta sitten kummastuksiin.. Palataanpa perjantaihin. Koska joulu lähenee, päätettiin myös meidän kaupungin joulukuusi tuoda paikalleen. Kyseessähän on ihan julmetun suuri kuusi. Taustatietona mainittakoon, että tämä kaupunki on suunniteltu ehkä noin yhdelle kolmasosalle tästä liikenteestä, joka näitä katuja nykyisin päivittäin huristaa, joten myös keskusta on aikamoisen ahdas. Ydin keskusta on kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan ja välissä puisto, jonka keskellä on kuusen paikka. Siinä tämä kuusenkuljetusauto sitten ajoi keskustaa puiston oikealla puolella, saapui tähän meidän toimiston kohdalla (puiston toisessa päässä) ja päätti kääntyä. Koko keskustan läpi kulkeva liikenne oli siis tukossa sen kymmenisen minuuttia, joka sitä autolta kesti kääntyä. Eikä tässä vielä kaikki.. Sitten se auto kuusineen päätti peruuttaa samaa oikeaa puolta takaisin oikeaan kohtaan, jossa kuusi lasketaan kyydistä pois. Siis tismalleen samaa reittiä! Eihän siinä mitään, jos tämä olisi tapahtunut yöllä tai edes sunnuntaina, mutta siis perjantaina klo 14! Niin tyypillistä tälle maalle..Toinen kummastus on eilen käydyt presidentinvaalit ja tämän maan politiikka näin yleensäkin. En ole ihmeemmin tästä asiasta blogissa maininnut, enkä tule mainitsemaan jatkossakaan, sillä pelkästä ajatuksesta nousee verenpaine vaarallisiin lukemiin. Lyhyesti sanottuna, en ymmärrä miten tämä maa voi olla EU:ssa. Korruptiota, itsekkyyttä ja täyttä huijausta koko homma. Porukkaa kuljetetaan ehdokkaan omilla busseilla äänestämään ja luvataan ruokaa tai rahaa vastineeksi. Ja ymmärretävästi kansan köyhin osa antaa äänensä juuri näille ehdokkaille. Kun kokonaisäänestysprosentti on kutakuinkin 50, ei ole vaikea päätellä, etteivät monet maan politiikasta ja kaikesta väärydestä oikeasti tietävät edes vaivaudu äänestämään. Suomen vaalirahasotkut on pientä kaikkeen siihen verrattuna, mitä täällä tapahtuu. Muutoinkin politiikot ovat politiikkoja haaliakseen itselle rahaa, valtaa ja mainetta, kansasta piittaamatta. Saas nähdä kenen taskusta EU:n ja mahdollisesti IMF:n rahat löytyvät, eivät ainakaan taatusti sieltä, mihin ne on tarkoitettu. Presidentin vaaleissa kolme pääehdokasta olivat kuulemma kaikki rosvoja, joista valitettavasti kaksi suurinta rosvoa on nyt toisella kierroksella. Tällä maalla ei mene hyvin enkä tiedä, tuleeko menemäänkään ennen kuin kommunismin eläneiden sukupolvi on vallassa..

Edit. Tämä on näköjään blogin 101 postaus!

2 kommenttia:

MM kirjoitti...

Moi! Lueskelin eilen erään opiskelijani antamia tekstejä. Hän kirjoitti verkkotuutoristaan, jonka nimi on Jaana! Jaana on suomalainen tyttö, joka asuu täällä Romaniassa, koska hänellä on romanialainen poikaystävä. Jaana on tällä hetkellä töissä turisti-infossa. :D

Jaana kirjoitti...

Moi Maija! Oon kuullut tältä samaiselta opiskelijalta myös susta ja arvasinkin, että osaat laskea 1+1 :D Tunnen joitakin suomenkielen opiskelijoita (etenkin entisiä) ja auttelen heitä sitten tarvittaessa :)