sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Aurinkoa ja lomamietteitä

Aurinko näyttäytyy täälläkin noin viikon piilossa pysymisen jälkeen. Taisi tulla Suomesta vaihteeksi meitä lämmittämään. Saisi nyt viipyä hetken, kun sadetta on saatu varmasti muutaman viikon tarpeiksi.

Muutoin elämä jatkuu kuten aikaisemmin ei-mitään tehden. Työt alkaakin vasta kesäkuun loppupuolella, mikä on sekä hyvä että huono juttu. Hyvä siksi, että ehdin hieman nauttia kesästäkin ennen neljän seinän sisään sulkeutumista, huono siksi, että olisin mieluusti ottanut ensimmäisen palkan jo kesäkuun puolella tai no niin pian kuin vain mahdollista. Säästöt alkaa olla käytetty hätätapausrahastoa lukuunottamatta, ja siihen en todellakaan koske ennenkuin on oikeasti iso tarve. Nyt sitten yritän hyväksyä rahaa T:lta, mikä ei ole helppoa kun on tottunut elämään omalla rahalla jo vuosia. Toisaalta onhan meidän telkka ja toinen läppäreistä ostettu kokonaan mun rahoilla, joten voin ehkä olla hetken elättinä..

Houkuttelisi kovasti ajatus lähteä käymään jossakin minilomalla, kun siitä kesälomasta sitten töiden alettua ei ole takuuta. Mutta minne mentäisiin.. Suomen lennot on näin lyhyellä varoitusajalla ihan liian kalliita, meillä ei ole kunnon autoa (tehoton Opel Corsa löytyisi kyllä), että voitaisiin huristaa esim. Kroatian tai Montenegron rannikolle tai vaikka Krakovaan, Romanian rannikko taas ei houkuta ja vuoristoon ehtii myöhemminkin, Unkari on vähän liian nähty jne. jne. Mietintämyssy pysyy päässä edelleen. Vinkkejä saa toki antaa, kriteereinä halpuus ja mielellään jotain uutta..

4 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Harmi, että työn alkaminen siirtyi myöhemmäksi, mutta pääasia että se alkaa. Toivottavasti keksitte jonkun kivan paikan missä viettää vähän kesälomaa ennen töihin menemistä ... en kyllä osaa antaa mitään vinkkejä, muutakuin jotain uutta lähiseutumatkailua... :)

-S- kirjoitti...

Senkus otat vaan rahat vastaan mità miehes antaa. Tiedàn, ettà se on meille suomalaisille hieman vaikeaa, mutta ota apu vastaan kun sità tarjotaan niin et joudu hàtàvarasààstòihin koskemaan :)

ColibriDreams kirjoitti...

Mullakin saattaa olla jonkun ajan päästä edessä elätinä oleminen, ja ajatuskin tuntuu ankealta.

Onneksi kuitenkin työsi alkavat pian, joten ainakin tiedät, että elättinä ei tarvi kovin kauaa olla!

Jaana kirjoitti...

MaaMaa, tällä hetkellä näyttää pahasti sieltä ettei päästä Romanian rajojen ulkopuolelle aika- ja raharajoitusten vuoksi. T:lla sattuu tentit juuri pahaan aikaan ja tipoittain monella eri viikolla :(

-S- ja ColibriDreams, otan avun vastaan kyllä, vaikka tiedän ettei T:llakaan ole ylimääräistä ja varaa pidempää aikaa elättää meitä kumpaakin. Niin ja omia menoja karsin (kuten jo koko kevään) minimiin, kun se häiritsee eniten, että joutuu kysymään rahaa vaikka suklaaseen, välttämättömään kosmetiikkaan tms. omiin kuluihin. Yhteiset ruoat ja laskut ei häiritse yhtään niin paljoa, T saa maksaa ne vaikka jatkossakin ;) Niin ja onneksi saan vähän rahaa käännöksistä ennen oikeiden töiden alkamista, nyt vaan sattuu olemaan tiukempi hetki.