keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Viimeisiä vapaita viedään..

Täällä on kuuma! Tai no juuri tällä hetkellä ukkostaa ja sataa, mutta se vaan raikastaa ilmaa, joka todennäköisesti on taas huomenaamulla samanlainen helteinen ja hikinen kuin muinakin päivinä. Helle (siis päivisin +30 - +35 varjossa) alkoi juuri sopivasti kun saavuttiin lomalta kotiin. Täällä ukkoset on muuten Suomen ukkoset potenssiin 10. Vettä, jäätä, tuulta ja kaikkea niin että hirvittää. Toisaalta onhan tässä ollut sitä kuumuuttakin ukkoselle kerätä voimia. Niin ja en siis valita, en yhtään, tätähän tässä on koko talvi odotettukin!

Helteiden lisäksi tänne kuuluu viimeistä vapaaviikkoa ennen töiden alkua, hammaslääkäriä ja jalkapalloa (T kannattaa Saksaa ja Sveitsiä ja minä vähän mitä sattuu).

Työt alkaa siis ensi maanantaina ja jännitys kasvaa pikkuhiljaa. Onneksi meitä aloittaa yhtä aikaa pari muutakin, joten on vertaistukea tarjolla puolin ja toisin. Ensimmäinen viikko menee teorian opettelussa, seuraavalla viikolla harjoitellaan leikkipuheluita ja sitten aletaankin oikeisiin hommiin. Tykkään, että tässä työssä on kunnon perehdytysaika, ja muutenkin olen kuullut työstä ainoastaan hyvää. Kerron sitten ensi viikolla tarkemmin, miten menee ja miltä tuntuu..

Kävin siis viime viikolla hammaslääkärissä tarkastuksessa ja tänään korjattiin vanha, kulunut paikka. Lääkäriasema on tosi moderni ja hammaslääkäri vuosi sitten valmistunut kaverin kaveri (kaverikin on hammaslääkäri mutta toisessa kaupungissa), joten olin hyvissä käsissä. Meidän kavereista tosi moni on itseasiassa hammaslääkäri, ja heistä suurin osa valmistui vasta viime viikonloppuna. Ainoa iso ero itse operaatiossa oli, ettei puudutusta ollut tai sitä edes tarjottu, kun taas en muista olenko koskaan ollut Suomessa operoitavana ilman puudutusta. Ensi viikolla tai lähitulevaisuudessa joudun menemään vielä uudestaan, kun löytyi sieltä suusta yksi uusikin reikä. Oon erittäin huonohampainen ja vanhoja paikkoja löytyy monenmonta, joten ei tullut yllätyksenä vaikka hoidankin hampaitani erittäin säännöllisesti ja syön paaaaaljon purkkaa (eräänlainen addiktio sekin..). Lisäksi sain nyt vahvistuksen, että viisaudenhampaat on kiskottava pois, mutta sitä varten joudun kuulemma etsimään toisen lääkärin. Pelottaa jo valmiiksi..

Mitäs tänne muuta.. Meille on ilmestynyt kierrätysboksi roskalaatikoiden viereen! Se kerää muovipulloja ja metallia, mutta vaikutti niin pieneltä ettei sinne mahdu millään monen talon vesi- ja muut juomapullot (me ostetaan siis juomavesi 5 tai 10 litran kanistereissa, kun hanavesi on niin kloorista). Saas nähdä miten hyvin täällä osataan käyttää annettua kierrätysmahdollisuutta, mutta pääasia kuitenkin että se on edes teoriassa mahdollista!

Mulla on myös taas vaihteeksi kova koti-ikävävaihe.. Se tulee aina välillä, nykyisin itseasiassa useammin kuin ennen ja liittyy yhä useammin Romania-kyllästymiseen ja -ahdistukseen. Tuntuu, ettei täällä ole tulevaisuutta. Riittää kun katsoo uutisia, kun jo ennakolta Euroopan köyhimmiltä vähennetään palkkoja, eläkkeitä ja muita "etuja". Niin kyllähän ihminen helposti pärjää n. 100 eurolla kuukaudessa.. Toivon niin kovasti, että muutettaisiin täältä pois, mielellään tietenkin Suomeen, ennen kuin jämähdetään tänne. Muuttoa ollaan mietitty useamman kerran pitkin kevättä ja kesää, mutta vielä ollaan täällä, joskin muutto edelleen mielessä. Kumpa tietäisi missä on edes vaikka vuoden kuluttua, kun nyt tuntuu, että eletään vähän puoliteholla odottaen sitä jotain joka saa meidät joko jäämään tai lähtemään.. Toisaalta voihan se olla, että tuo uusi työ tuo vähän positiivisempia ajatuksia mukanaan.

edit. No nyt sitten sataa, ihan sen kunniaksi kun hehkutin hellettä..

5 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Kuulostaa tutulta tuo levoton tunteesi. Jos ajatuksissa on lähtö, mutta päätös leijuu ilmassa ilman mitään varmaa, se on inhottavaa. Dublinissa olin sellaisella mielellä viimeisen reilun vuoden, ellen kaksikin.
Mutta kyllä ne asiat aina suttaantuu parhain päin! Usko pois!
Onko T avoin esim. suomeen muutolle?
Toivottavasti uusi duunisi on mukava ja tuo vähän toivoa ja intoa arkeen :)

Jaana kirjoitti...

MaaMaa, tosiaan on aika inha tunne kun ei tiedä missä tulee olemaan ja mitä tekemään.. Luotan kuitenkin, että ennemmin tai myöhemmin asiat ratkeaa. T haaveilee Sveitsiin muutosta, Suomi kuulemma kelpaisi jos se olisi 2000 km etelämpänä.. Mutta ehkä mun hienovarainen painostus tuottaa jossain vaiheessa tulosta ;)

Viivi kirjoitti...

Toivottavasti toi töiden alku tuo muuta ajateltavaa ja uutta eloa. "Toimettomana" kun helposti pyörittelee juttuja jatkuvasti mielessään ja saa asiat tuntumaan suurilta ja kenties vähän kärjistetyiltäkin. Vaikka tuo tietämättömyys ei varmasti herkkua olekaan...mutta kuten todettu, kaikki kuitenkin varmasti selviää vielä. Tavalla tai toisella :)

Hurjasti siis tsemppiä maanantaille, toivottavasti on mukava paikka ja kivoja uusia tuttavuuksia! Paljon paljon halauksia <3 Toivon niiiiiin kovasti, että nähään elokuussa...

Unknown kirjoitti...

Kivat värit sun blogissa luontoihmisen silmään, pitää lisätä suosikkeihini! :)

Käys tsekkaamassa minunkin blogini täältä ja opi tienaamaan netissä muun surffailun ohella :)

Jaana kirjoitti...

Viivi, ekan työviikon jälkeen ei itseasiassa ahdista enää ollenkaan niin paljon :) Työ vaikuttaa mielenkiintoiselta ja työkaverit kivoilta. Haleja takaisin!!

Lauri, värit on ihan suoraan (kuvia lukuunottamatta siis) Bloggerin pohjan ansiota, mutta kiva jos tykkäät :)