torstai 17. joulukuuta 2009

Jouluntuntua

Täällä on ihanan jouluisen näköistä! Viimeiset pari päivää on satanut lunta lähes tauotta ja nyt sitä on maassa, puissa ja jopa teillä, niin että tuntuu jo talvelta ja tieodtukset vihjaavat lumen jäävän joulun yli. Viime vuonna tässä vaiheessa ei lunta näkynyt ja joulukin oli niin niin musta, ensimmäistä kertaa mun elämässä. Suomestakin onneksi olen saanut tiedon, että lunta on ja toivottavasti on sen verran paljon, että T pääsee moottorikelkkailemaan. Sitä on nimittäin odotettu jo kauan..

Mun ehdoton lemppari keskustan jouluvaloista, hiihtävä poro!

Mulla on nyt viimeiset päivät menossa tässä turisti-infotyössä ja sitten uuden vuoden jälkeisestä työelämästä ei ole vielä tietoa. Ahdistaa, mutta kyllä sitä jotenkin pärjätään. Joitain ajatuksia on töihin liittyen, mutta niistä sitten kun asiat varmistuu. Olen sen verran taikauskoinen, etten uskalla edes ajatella asioita ennen kuin tiedän jotain varmaksi. En siis nuolaise ennen tipahdusta..

Nämäkin "jäiset oksat" on kauniita.

Muutoin täällä tehdään valmisteluja joulua, matkaa ja myös uutta vuotta varten. Uudeksi vuodeksi me ollaan siis vuokrattu mökki kavereiden kanssa ja nyt täytyy järjestellä ruoka-, juoma- ja maksuasioita, sillä Suomesta palattuamme vaihdetaan vaan puhtaat vaatteet laukkuun ja jatketaan matkaa vuoristoon. T on tälläkin hetkellä toisella mummollaan joulusika-asioissa, lahjat T:n vanhemmille on vielä hankkimatta (eikä yhtään ideaa päässä..) ja meinasin vielä tehdä toisen puolikkaan siitä piparitaikinasta, kun ne olikin yllättävän suosittuja ja loppuivat ennen kuin ehdittiin viedä maistiaisia mummoille ja tädin perheelle. Noiden asioiden lisäksi mulla pyörii mielessä satoja asioita, jotka pitää vielä hoitaa ennen Suomeen lähtöä. Eihän tässä ole enää kuin 5 yötä siihen, että ollaan Suomessa, joista yksi vietetään yöbussissa matkalla Budapestiin. Ihan kohta siis, voi ihanuus!

Siinäpä se kuusi nyt seisoo ja paikalliseen tyyliin pakattu niin täyteen eri värisiä ja eri tavoin vilkkuvia valoja, että epileptikkojen kannattaa pysyä kaukana.. Ei siis mikään suosikkini.

Kuvat on otettu jo pari viikkoa sitten, siksi lumi puuttuu. Unohdin kaapelin kotiin niin en saa lumikuvia koneelle..

10 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Hyvää matkaa sinulle ja terveisiä täältä Irlannista.

ebrufin kirjoitti...

Voi ihanuus tosiaan- hyvaa matkaa ja terkkuja:)

Jaana kirjoitti...

Vihreätniityt ja Ebrufin, kiitos paljon kummallekin ja ihanaa joulunodotusta sekä Irlantiin että Turkkiin! :)

MaaMaa kirjoitti...

nättejä joulukoristeita katukuvassa! tuo hiitävä poro on mainio!!
Tavallaan toivoisin tännekin lunta niin tulisi jouluisempi maisema, mutta samantien kadun toiveita: lumikelillä autolla ajaminen on täällä hengenvaarallista kun ihnmisillä ei ole liukkaankelin ajotaitoja eikä tietenkään mitään talvirenkaita ... eli Ei Lunta Kiitos! Jouluna Ranskassa on toivottavasti vähän edes huurretta, niin näyttää vaalealle :)

Jos et bloggaile ennen lähtöä niin IHANAA JOULUA SINULLE JA T:LLE!!! Nauttikaa Suomesta, ja sen lumikeleistä!! <3

Susadim kirjoitti...

Samaa taikauskoisuutta mullakin, en uskalla pihahtaakaan enää mistään tulevista asioista. Tuntuu aina menevän mönkään, jos etukäteen asioista puhuu.

Nauttikaa lomasta ja lumesta ja kaikesta kivasta!

Jaana kirjoitti...

MaaMaa, täälläkin lumi (vaikka on jokatalvinen juttu) aiheuttaa ongelmia, esimerkiksi Bukarestista rannikolle matkannut juna oli 20 tuntia myöhässä ja jollain tiellä autot olivat olleet 16 tuntia jumissa, kun lumi tukki tiet.. Uskomatonta! Samoin talvikelien ajotaito tai ne talvirenkaat ei kuulu ihan joka kuskin varustukseen..

Enköhän vielä bloggaile ennen joulua, mutta kaiken varalta kiitos ja ihanaa joulua myös sulle ja Hanille!! :)

Susadim, juuri niin, asiat menee sitä useammin mönkään, mitä enemmän niitä hehkuttaa. Sinänsä harmi, kun hehkutus on välillä aika kivaa :)

Varmasti nautitaan kaikesta, mitä Suomi tarjoaa (paitsi ehkä jos on tositosi kylmä ;) ) Ihanaa joulun aikaa!

Sonja kirjoitti...

Nauratti tuo sun kertomus, kuinka tuo kuusi saatiin pystytettya sinne keskustaan :D Oli mukava loytaa sun blogi ja tulen varmasti kurkkimaan uudestaankin, mita Romaniaan kuuluu. Hyvaa joulun odotusta ja mukavaa lomaa!

Jaana kirjoitti...

Sonja, kiva kun kävit vierailulla :) Huvittava sitä keskustaa edestakaisin sahaavaa kuusta oli katsoakin.. Only in Romania ;) Ihanaa joulunaikaa myös teille!

Kazza kirjoitti...

Hyvää ja ihanaa suomalaista joulua! :) Kateellisena mietin miten ihanaa olisi olla kotona lumen keskellä. Mutta kaipa täällä helteessäkin se joulumieli irtoaa. Hyvää matkaa!

Jaana kirjoitti...

Kiitos Kazza näin myöhässä! Suomen joulu oli ihana, vaikka uskon, että sullakin oli mukava kesä-joulu :)