torstai 4. helmikuuta 2010

Karjalan kunnailla

Kuten olen joskus maininnut, olen Pohjois-Karjalan tyttöjä ja ylpeä karjalaisuudestani. Karjalaisten laulukin muistuisi varmasti mieleen, jos tarve vaatisi, sen verran sitä on peruskouluaikana tullut laulettua..

Siksipä täytyykin hieman hehkuttaa pitkään aikaan parasta suomalaista tv-sarjaa Karjalan Kunnailla.


Sarjahan on mainio erityisesti käsikirjoituksensa ja roolituksensa (Peter Frazen, Heikki Kinnunen, Elina Knihtilä yms. yms. yms.) ansiosta, mutta itselleni se on erittäin tärkeä myös siksi, että sitä kuvataan muutamien kilometrien päässä lapsuudenkotoa (oi ne ihanat maisemat, Höytiäinen ja Koli!) sekä siksi, kun sarjan vierailijat ovat usein enemmän ja vähemmän tuttuja. Onpa tuo oma isäkin piipahtanut avustajana useampaan otteeseen. Lisäksi 2007 kesällä sarjan näyttelijöitä tuli tavattua lähes päivittäin työn merkeissä. Mikä siis voisi olla parempaa koti-ikävän ja mikä ettei kesäikävän lievitystä?!


Sarjasta tietämättömille tai muille Suomen tv:n ulottumattomissa oleville tiedoksi, että Ylen Areenalta pystyy katsomaan jaksoja kuukauden ajan tv-esityksestä. Ja tiedän, että olen erittäin myöhässä tämän postauksen kanssa, jos joku haluaisi alkaa sarjaa nyt seuraamaan, sillä viimeisiä viedään tämän tuotantokauden osalta. Toivottavasti sitten ensi talvena näytetään lisää!


Kuvat Ylen Karjalan Kunnailta-sivun kuvagalleriasta.

5 kommenttia:

Sarami kirjoitti...

Kiitti ohjelmavinkistä! Tällainen on mennyt multa ihan ohi, pitääpä katsastaa pikimmiten.

Jaana kirjoitti...

Ole hyvä vain Sarami! Toivottavasti tykkäät sarjasta :)

MaaMaa kirjoitti...

Ei ole tuttu ohjelma mullekaan, mutta voin kuvitella kuinka ihana on katsella kotimaisemia ja varsinkin bongailla tuttuja ihmisiä! :)

Jaana kirjoitti...

MaaMaa, jos ei ole tuttu, suosittelen ainakin yhden jakson katsomista :) Ensimmäinen tuotantokausi oli tosin tätä jälkimmäistä parempi..

Kazza kirjoitti...

Etelä-Karjalan tyttö ilmottautuu täällä. :D En ole ikinä tuota sarjaa katsonut, on vissiin suht uusi...? Mutta kiitos vinkistä, jos vaikka Suomessa ollessa yrittäisi hieman päivittää tilannetta.