tiistai 23. joulukuuta 2008

Kiireistä elämää

Kiirettä pitää, mitenkähän tässä ehtii jouluksikaan rauhoittua..

Viikonloppuna siivottiin ja puunattiin ja viimeisteltiin pubia sen, minkä osasimme. Pubi on siis T:n ja isänsä uusin yritys. Entisen räkälän tilalle remontoitu loungebaari/kahvila, jossa myös paikalliseen tapaan on muutama pelikone. Täällä pelikoneita ei ole Suomen tapaan marketeissa, vaan kaikki ovat casinoilla tai baareissa. Ja myös summat, joilla pelataan eivät ole ihan parin euron luokkaa. En edes tiedä, miten paikallisilla on vara pelata niin suurilla summilla..

Sunnuntai-iltana kävimme myös ostamassa joululahjan toisillemme, 42 tuumaisen LCD-taulutv:n. Onhan se (liian) suuri, mutta oli tarjouksessa ja siten halvempi kuin moni pienempi. Toiveena mulla on 37 tuumainen, mutta kelpaa tuokin. Ainakin jos entiseen vertaa. Se nimittäin on syvyyssuunnassa valtava, ikivanha tv, josta hyvällä tuurilla näki ehkä 3 meidän noin 40 kanavasta.. Että sinänsä tv oli erittäin ajankohtainen ja tärkeä hankinta. Kuitenkin maksetaan niistä kanavista, niin olisi kiva nähdäkin ne. Kauppakeskus, josta tv:n ostimme, oli muuten vielä noin klo 20 sunnuntai-iltana aivan tupaten täynnä. Täällä etenkin suuret hipermarketit ovat 24 tuntia vuorokaudessa auki joulun alla ja kuulemma niissä käy ihmisiä yölläkin. Ei onnistuisi Suomessa, ja mielestäni hyvä niin..

Eilen ja tälläkin hetkellä istun jälleen olohuoneen nurkassa koneen ääressä töissä. Onneksi puheluita ei ole kovinkaan paljoa, taitavat ihmiset olla jo lomilla. Illat menevätkin sitten pubia laittaessa, sen pitäisi avautua tänään. Huomennakin vielä 4 tuntia töitä ennen kuin pääsee joulun viettoon. Voi tosin olla, että joulukin menee pubilla ja/tai T:n varastolla, jossa ovat siis maahantuontiyrityksen tuotteet. Tänne on luvattu kovahkoja pakkasia ja varasto ei ole erityisen lämmin, joten istumme varmaan joulun siellä kaasulämmittimen ääressä.. Tai toivotaan, että pakkaset eivät tulekaan.

Ihan outo olo, kun ei yhtään tiedä, mitä jouluna tapahtuu eikä oikein ole joulufiilistäkään. Ei tunnu siltä, että se on jo huomenna. Mutta onpahan ainakin erilainen joulu. Ja eiköhän se siitä vielä iloksi muutu..

Ai niin ja kävin taas postissa, koska sain uuden pakettikortin ja odotan edelleen pakettia vanhemmilta. Menin taas kerran ensin sinne takahuoneeseen, josta minut ohjattiin ystävällisesti etupuolelle ja kerrottiin jopa, mikä tiski on oikea. Onneksi ymmärrän pienet numerot romaniaksi. Jonotin ja jonotin ja kun viimein pääsin palveltavaksi täti tiskin takana tunnisti minut ja kysyin erittäin närkästyneellä äänellä "nu stiu Romaneste?" (en ota vastuuta kirjoitusasun oikeellisuudesta) eli etkö osaa romaniaa. Vastasin, että en ja hän lähti etsimään pakettiani. Noh, sitä ei lopulta löytynyt, ja hän keksi, että pakettikortti oli edelliseen, jo hakemaani kirjeeseen. Tai siis näin ymmärsin hänen puheestaan ja siitä, kun hän osoitti vihkoa, johon olin edellisen kerran allekirjoittanut kirjeen hakiessani. Toivon todellakin, että hän on oikeassa eikä posti ole hukannut/varastanut pakettiani. Sekään ei yhtään yllättäisi.. Huoh.

Ei kommentteja: